LA RODNA S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU ACHIZITIONAREA DE SERVICII DE PROIECTARE PENTRU PROIECTUL FINANTAT PRIN PROGRAMUL FEADR

La Rodna este in plina derulare un Proiect finantat prin Programul FEADR, Masura 322, « Renovarea, dezvoltarea satelor, inbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale ». Avem proiectul integrat « Asfaltare strazi, extindere retea de apa, extindere retea de canalizare si modernizare piata publica in localitatea Rodna, judetul Bistrita-Nasaud « , in valoare de 8.163.438 lei, sau 2.178.427 euro, neranbursabila.

Deja s-a derulat procedura de licitatie deschisa pentru achizitionarea de servicii de proiectare (proiect tehnic). S-a desemnat firma castigatoare, si s-a semnat contractul pentru achizitionarea de servicii de proiectare, avand la dispozitie 60 zile pentru finalizarea Proiectului Tehnic.

Proiectul integrat contine patru obiective majore : Asfaltare strazi in comuna Rodna, Extindere retea de apa potabila in comuna Rodna, Extindere retea de canalizare in comuna Rodna, Modernizare piata agroalimentara in comuna Rodna.

La asfaltare strazi, strazile care fac obiectul prezentului PT sunt : Cimitirului 1 (207metri lungime strada si 414 metri lungime trotuar), Cimitirului 2 (260 m.plus 520 metri), Tudor Vladimirescu (335 plus 670), Horea (641 plus 1.282), Closca (596 plus 1.192), Sportului 2 (563 plus 1.126), Piata Mica (765 plus 1.530), in total 3.367 metri lungime strazi si 6.734 metri lungime trotuare. Prin modernizare se va urmari aducerea acestora la parametrii tehnici impusi de normativele in vigoare. Se va avea in vedere pastrarea actualului traseu al drumului, fara a parasi platforma actuala, amenajarea acostamentelor, trotuarelor si a intersectiilor cu alte drumuri, introducerea unei retele de scurgere pluviala pentru toate strazile.

La extinderea retelei de apa potabila, Proiectul Tehnic va consta in extinderea retelei de distributie a apei potabile pe strazile Cimitirului 2, Closca si Magurii 2, cu aproximativ 1.048 metri.Distributia apei la consumatori se va realiza prin intermediul cismelelor stradale.

La extinderea retelei de canalizare, aceasta presupune realizarea solicitarii din SF. Apa uzata menajera provenita va fi transportata gravitational prin intermediul conductelor de canalizare. La dimensionare se va urmari obtinerea vitezelor minime de autocuratire, iar caminele de vizitare, de linie si schimbare de directie si de intersectie, pot fi din beton sau PC.

In privinta modernizarii pietei agroalimentare, proiectul este inclus in strategia de dezvoltare locala, aprobata prin Hotarare de Consiliul Local si este integrat in Master Plan-ul de dezvoltare judetean. Realizarea obiectivului consta in amenajarea accesului pietonal, asigurarea protectiei la intemperii a populatiei si a meselor din zona de desfacere a produselor, asigurarea cadrului igienico-sanitar, prin prevederea grupurilor sociale si a cismelelor cu tasnitoare. Platforma destinata pietei agroalimentare va fi imprejmuita cu panouri din bare de otel montate pe stalpi metalici, incastrati in blocuri de beton. Pe platforma se vor amenaja mese cu copertine acoperind o suprafata de 2.500 mp. Pentru desfacerea produselor agroalimentare se vor construi 15 boxe demontabile cu structura metalica, racordate la reteaua electrica. S-a prevazut un circuit electric de incinta care va asigura iluminatul nocturn, precum si un circuit pentru iluminatul exterior. Pentru alimentarea consumatorilor electrici s-au prevazut prize cu contact de protectie, iar asigurarea protectiei la intemperii, se va realiza prin montarea unor copertine deasupra meselor de desfacere.

Felicitam Consiliul Local Rodna, Primaria si primarul dr. Alexandru Nascan pentru aceasta realizare deosebita. Informatiile ne-au fost date de ing. Carol Szenftleben, de la Primaria Rodna.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5