La Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, medicii profesionişti Mihaela şi Florin Ioan Pop realizează operaţii de cataractă prin metoda modernă - Facoemulsificare

Bistriţa se poate mândri, în ţară, prin realizarea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, a unui act medical deosebit, fiind singurul spital din judeţ unde operaţiile de cataractă se realizează prin cea mai modernă metodă de operare numită „Facoemulsificare” şi implantarea de cristaline artificiale foldabile (pliabile), care sunt făcute sul, cu o incizie corneană mică de 2,2 mm, făcută cu ajutorul ultrasunetelor, fenomen care duce la o spitalizare scurtă şi reintegrarea pacientului în viaţa socială încă de a doua zi, ne-au precizat, cu amabilitate deosebită şi cu un profesionalism desăvârşit, cunoscuţii medici oftalmologi Mihaela Pop şi Florin Ioan Pop care, alături de colegii lor oftalmologi realizează, la cele mai înalte standarde şi ultimele noutăţi în domeniu asemenea operaţii delicate şi importante în viaţa şi existenţa unui om.
D-na dr. Mihaela Pop şi dl. dr. Florin Ioan Pop – medici primari oftalmologi, veniţi în urmă cu 8 ani în Bistriţa de la Spitalul Militar Central, dr. Mihaela Pop fiind asistent universitar în cadrul Universităţii „Carol Davila”, doi oameni dedicaţi trup şi suflet meseriei de a-i salva, a-i trata şi a le reda vederea pacienţilor, cel mai scump şi important simţ al omului în viaţa, au avut amabilitatea să răspundă la întrebările noastre privind grija faţă de vederea oculară şi de ochii care furnizează peste 90% din informaţiile oferite de mediul înconjurător.
Cei doi specialişti au realizat peste 1000 de operaţii şi peste 20.000 de consultaţii de când sunt la Bistriţa şi ne-au relatat, cu lux de amănunte şi cu o oarecare afectivitate, care sunt principalele greşeli, nepăsări, ignorări pe care le fac cetăţenii şi care afectează vederea şi ochii, pe care le vom enumera selectiv.
Cea mai proastă atitudine este adresarea tardivă la medic, îmbolnăvirea depinde de mulţi factori şi se vine la oftalmolog după 3-4 luni când le-au scăzut brusc vederea.
Bolile de ochi sunt tratabile, pacienţii trebuie să aibă grijă când au hipertensiune arterială şi diabet, este nevoie de un control medical periodic pentru a putea trata şi preveni boala.
După vârsta de 40 de ani este necesar să se facă anual controale oftalmologice, iar simptomele care apar trebuie aduse la cunoştinţa medicului urgent.
Este interzis ca pacientul să intervină, să se autodiagnosticheze sau să ceară tratamente din farmacie.
Cataracta şi glaucomul sunt ereditare, iar toţi copiii trebuie să-şi facă un control până la vârsta de 3 ani, să fie văzut de un oftalmolog care va face planul de tratament, evoluţia bolii şi supravegherea copilului se va face atent, ca la 7-8 ani să nu se plângă că nu a fost văzut şi depistat.
Pentru cei care lucrează la calculatoare, IT, televiziune, pe telefoane mobile, există lentile speciale pentru protejare.
Să se evite traumatismele casnice, din gospodărie, care pot duce la intervenţii multiple şi la refacerea ochiului etc.
Pacienţii operaţi şi vindecaţi pot să aducă mulţumiri familiei de doctori Mihaela şi Florin Ioan Pop, inclusiv cererea de indicaţii şi sfaturi utile şi necesare la cabinetul oftalmologic „Oftalmo Med”, situat în Bistriţa, str. Independenţei, nr. 17, care are un program de funcţionare luni-vineri între orele 10,00-18,00 sau la telefoanele 0263.233611, 0747.257136, unde vor răspunde şi vor găsi o echipă de angajate de o amabilitate şi serviabilitate debordante, care oferă lămuriri pertinente profesionale.
Trebuie menţionat faptul că tot la acest cunoscut cabinet oftalmologic „Oftalmo Med” se află un Tomograf OCT, de ultima generaţie, care scanează şi oferă o înaltă rezoluţie a retinei şi a nervului optic, măsoară grosimea retiniană şi grosimea stratului de fibre nervoase optice, fenomen foarte util în urmărirea şi depistarea bolilor retiniene şi a glaucomului, cât şi tratamente cu laser oftalmologic.
Două personalităţi deosebite, doi oameni care se sacrifică Cristic pentru semenii lor, care se vor dărui meseriei nobile de a salva Lumina Lumii prin Jurământul Hipocratic!

Comentarii

16/03/17 20:38
Crăciun Silivan

Această familie de medici, fac o notă distinctă în comunitate, prin dialog, originalitate înspre pacient, profesionalism și devotament în folosul omului.
Mă bucur, mă simt onorat, că am ocazia în viață să trăiesc alături de asemenea caractere, exemple de urmat. Viață lungă în folosul semenilor.
Personal, vă mulțumesc că sunteți pe Pământ.
Cu respect,

31/03/17 11:05
Moise Tamara

Multumesc pe aceasta cale Doamnei doctor oftalmolog Ana Codruta David,o persoana minunata,amabila ,modesta,careia ii raman vesnic recunoscatoare .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5