“Lada de zestre a bunicilor”, descoperită de copiii de la “Căsuţa cu Poveşti”

Punct final în proiectul educaţional “Lada de zestre a bunicilor”, proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa.

Joi după-amiaza, Grădiniţa “Căsuţa cu Poveşti” a fost neîncăpătoare pentru toţi cei care au participat la vernisajul expoziţiei “Crăciunul prin ochi de copil”. Picturi pe sticlă, pânză şi piatră, modelaje din lut, păpuţi...din linguri de lemn, toate acestea sunt doar câteva dintre obiectele expuse de preşcolari, realizate la opţionalul “Tradiţii şi obiceiuri”.

Mai mult, micii artişti ai formaţiei de dansuri “Cununiţa” au adus în scenă frumueseţea jocului străbun. Proiectul a inclus şi amenajarea unui mini-muzeu, găzduit de Grădiniţa 15 de pe str. Zimbrului, în care au fost expuse obiecte tradiţionale donate de copii.

Proiectul derulat prin grija directorului Rodica Brănişteanu şi a Asociaţiei de Părinţi “Căsuţa cu Poveşti” – preşedinte Ioana Conon, i-a avut drept parteneri pe cei de la Fundaţia ETHNOS şi reprezentanţii Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5