Laleaua Pestriţă, festivalul unei flori şi al unei comunităţi, a ajuns la ediţia a XVI-a

Primăria comunei Cetate, alături de Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Cultură şi Asociaţia Internaţională AIDF, au organizat cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Judeţean „Laleaua Pestriţă”. Oameni ailoculuişi din vecinătate  s-au adunat în Şesul Orheiului, acolo unde înfloreşte laleaua pestriţă, o floare rară, considerată monument al naturii.
Jocul şi voia bună au fost întreţinute de mulţime de artişti locali, dar şi invitaţi.

 Alături de primarul Lucian Tarniţă au fost preşedintele Consiliului Judeţean-Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, deputatul Daniel Suciu, primarii Florin Sandu Simionca de la Budacu de Jos şi Ilie Uchrenciuc de la Dumitriţa, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean – Bogdan Ivan. 

„Într-unul dintre cele mai frumoase locuri din județul nostru, șesul din Orheiu Bistriței, crește o floare foarte frumoasă și rară! Mândrii oameni de aici au organizat un festival în numele ei și astăzi am ajuns alături de ei la cea de-a 16-a ediție!Felicitări frumoasei comunități din comuna Cetate, primăriei Cetate și Primarului Lucian Tarniță, precum și tuturor bistrițenilor care astăzi au ajuns pe Șesul Orheiului”, a transmis preşedintele Radu Moldovan.

         Deputatul Daniel Suciu a menţionat că nu putea rata un astfel de veniment, mai ales că îl leagă o prietenie veche de primarul Lucian Tarniță. „Festivalul unei flori unice pe meleagurile noastre, oameni harnici și gospodari. M-am bucurat de reîntâlnirea cu Mirela Petruș și artiștii Dorului, alături de mulți tineri frumoși și talentați”, a spus deputatul Suciu.

Pe scenă au urcat Dance Star Academy, Ansamblul Folcloric Codrişorul, Ansamblul folcloric Măgureanul, Teatrul Nescris Dor Someşan, Ansamblul Folcloric Laleaua Pestriţă, Ansamblul Folcloric Plai Bucovinean (judeţul Suceava), Ansamblul Folcloric Ceatara (judeţul Satu Mare), Ansamblul Folcloric Urmaşii Grănicerilor, dar şi profesioniştii de la Ansamblul „Dor Românesc”.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5