Laleaua Pestriţă, festivalul unei flori şi al unei comunităţi, a ajuns la ediţia a XVII-a
Pădurea din şes, aflată în satul bistriţean Orheiu Bistriţei,a găzduit duminică, o nouă ediţie a festivalului folcloric "Laleaua pestriţă", la care au fost prezenți sute de oameni din comunele învecinate, din Bistrița, dar și din țară. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud-Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele CJ - Ciprian Kecskes Simionca, primarii Florin Sandu Simionca (Budacu de Jos) şi Ilie Uchrenciuc (Dumitriţa) au fost alături de primarul Lucian Tarniţă şi frumoasa comunitate.
"Laleaua Pestriţă, festivalul unei flori şi al unei comunităţi, ne-a dus împreună la cea de a XVII-a ediție, în Pădurea din Șesul Orheiului. Sute de oameni, cântece populare și bucurie, după 3 ani în care laleaua protejată a înflorit, dar din cauza pandemiei nu s-a putut realiza un eveniment prin care să i se anunțe mirifica prezență. Felicitări, domnului Primar Lucian Tarniţă pentru că duce tradiția festivalului “Lalelei Pestrițe” mai desparte, într-un mod atât de plăcut pentru comunitate și cu grijă pentru fragila floare. O duminică plăcută, în continuare!", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
În a treia duminică din luna mai, Primăria comunei Cetate organizează un festival folcloric, urmat de o tradiţională serbare câmpenească, anul acesta desfășurându-se cea de-a XVII a ediție. Organizatorii acestei ediții sunt: Consiliul Județean Bistrița Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița Năsăud și Primăria comunei Cetate. "Pot spune că a fost cu adevărat o reușită. Am atras atenția adupra importanței protejării acestei flori deosebite, rare, care are nevoie de protecție dar și să fie cunoscute locurile unde crește. Tuturor celor implicați si celor care au sprijinit realizarea acestei ediții foarte reușite, felicitări și mulțumiri", a transmis managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna.
Pe scena amenajată în pădurea unde cresc lalelele pestriţe, specie ocrotită prin lege, au urcat formații artistice și interpreți îndrăgiți ai cântecului nostru popular, aplaudați cu drag de publicul foarte numeros prezent la manifestare.
În program au fost Fanfara de copii din comuna Cetate, Fanfara Forumului Democrat German Bistrița, Ansamblul Folcloric „Laleaua Pestriță” Cetate
Ansamblul Folcloric „Roua Călimanilor” Dumitrița.
Pe scenă au urcat soliștii Școlii de Arte Bistrița: TIMEA TINTELECAN, DANIELA BUCUNEA, DANA GHERGHEL, DANIELA NEDELEA, TRAIANA OGÂGĂU, VIOLETA ENCEAN, ROBERTA REBRIȘOREAN, LAURA GEORGEȘ, ISABELLE BADEA, ARIANA JUNEL.
Ansamblul Folcloric Profesionist „Dor Românesc” a susţinut un recital extraordinar, soliştii DOMNICA DOLOGA, CRISTINA RETEGAN, IOACHIM SPÂN
VERONICA BĂLAN, ANAMARIA MARTI primind aplauze la scenă deschisă.
Coregrafia i-a aparţinut lui Adrian Paşcu, dirijor - Horaţiu Cigu.
Adaugă comentariu nou