Lansarea cărții „Truditor sub doi mitropoliți". In honorem Protopop Alexandru Vidican

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud și Protopopiatul Ortodox Român Bistrița organizează joi, 14 noiembrie 2019, ora 17:30, în Sala „Gavril Scridon” a Bibliotecii Județene (Bistrița, str. Alexandru Odobescu, nr. 11) Conferința: „Protopopii Bistriței”.
Cu acest prilej, va avea loc lansarea cărții: „Truditor sub doi mitropoliți. In honorem Protopop Alexandru Vidican”.
Prezintă: Mircea Gelu Buta, Menuț Maximinian.
Amfitrion: Ioan Pintea.
Vă așteptăm cu drag!

Comentarii

13/11/19 16:26
Vizitator

Truda Protopop-ului Alexandru Vidican sub IPS Mitropolitul Bartolomeu Anania, care a fost un mare iubitor al meleagurilor bistritene, este incolpletă deoarece o dorinta a IPS Bartolomeu Anania, a ramas din pacate neandeplinita, aceea de a infiinta la Bistrita un muzeu de arta religioasa . Dupa cum se mentiona in presa la vremea respectiva, IPS Bartolomeu a intervenit pe lângă reprezentanţii BNR să cedeze Consiliului Judeţean clădirea de pe Odobescu,11 unde urma ca dupa reabilitare să fie amenajat muzeul. (vezi: http://www.mesagerul.ro/2006/05/17/cj-isi-modernizeaza-sala-de-sedinte ).
Chiar daca, dupa reabilitare in cladirea fostei filiale a BNR a fost mutata Biblioteca Judeteana, dorinta IPS Bartolomeu ar trebui indeplinita, prin amenajarea unui muzeu de arta sacra, eventual chiar in cladirea protopopiatului unde a functionat o lunga perioada de vreme Muzeul Judetean. Ar fi un gest de cinstire a memoriei Inaltului prelat ca muzeul de arta sacra sa poarte numele mitropolitului Bartolomeu Anania.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5