LANSAREA UNEI CĂRŢI ORIGINALE

Mulţi dintre românii plecaţi în exil s-au realizat în diverse domenii, dintre care unii şi în literatură, de cele mai multe ori folosind evenimente, întâmplări şi învăţăminte acumulate în afara graniţelor ţării, sau transferându-şi, uneori, elemente şi gânduri din propria lor viaţă în cărţi de o certă valoare. Printre aceştia se numără şi conjudeţeanul nostru Augustin Ostace, a cărui intensă preocupare s-a materializat, din nou, la Bistriţa, unde a fost lansată o nouă carte, am putea spune „originală”, cu eroi fără nume propriu, dar care trăiesc şi vorbesc despre burgul natal.

Întitulată „BlissBurg – Cetatea Binecuvântată”, noua carte, semnată A. Vic. O,Stacy, având consultanţi ştiinţifici pe cercetătorii Gabriela Rădulescu şi Marin Popan, de la Complexul Muzeal Judeţean, cu o bogată şi sintetică aranjare a copertelor conţinând fotografii realizate de Gigi Puica, lector de carte, moderator şi prezentator al cărţii, apărute la editura bistriţeană Charmides, fiind scriitorul Virgil Raţiu, a fost lansată, joi 25 august 2011 ora 19, în sala de festivităţi a Casei de Cultură a Sindicatelor, în cadrul Cenaclului „George Coşbuc

Despre carte şi autorul ei au vorbit Virgil Raţiu, Marin Popan, Alexandru Câţcăuan şi însuşi autorul, Augustin Ostace, care a prezentat şi imagini Video BlissBurg, realizate de Michael TheLittle. La la manifestare au participat numeroşi scriitori şi oameni de cultură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5