Legislativul local năsăudean

A spus DA acordării de drepturi salariale suplimentare

Membrii legislativului local năsăudean au dezbătut în ultima şedinţă ordinară proiectul de hotărâre privind acordarea de drepturi salariale suplimentare în vederea achiziţionării ţinutelor de serviciu pentru funcţionarii administraţiei locale, aşa cum a cerut sindicatul din respectiva instituţie. Aceste drepturi salariale în cuantum anual total de 1550 lei vor fi acordate personalului din aparatul propriu de specialitate şi celui din serviciile publice subordonate în două etape, în semestrul I şi în semestrul II al anului. Consilierul local PSD – prof. Mărioara Secheli s-a opus acordării acestor bani lucrătorilor din cadrul administraţiei năsăudene, motivând că nu este cazul şi momentul, mai ales că salariile acestora sunt destul de substanţiale. Dar, cum primăvara nu se face doar cu o floare, proiectul a trecut fiind votat de ceilalţi 15 consilieri locali prezenţi la şedinţă, astfel modificându-se Contractul colectiv de muncă al personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului şi a celor din serviciile publice de interes local din oraşul Năsăud.

Ajutor pentru refacerea unei case

În aceeaşi şedinţă ordinară, aleşii năsăudeni, la propunerea executivului local, au votat “pentru” acordarea ajutorului de urgenţă constând în lemn de construcţie – răşinoase în valoare de 5000 lei – pentru refacerea gospodăriei distrusă de un incendiu a cetăţeanului Ioan Palage de pe strada Griviţei. În prealabil, reprezentanţii Primăriei oraş Năsăud au efectuat o anchetă socială, constatările din teren dovedind această necesitate. Un astfel de ajutor a mai fost acordat unei familii de romi din cartierul Jidoviţa pentru achiziţionarea unei locuinţe în altă localitate unde aceştia au fost strămutaţi în urmă cu un an.

Străzile Năsăudului, mai luminate

În aceste zile este în deplină desfăşurare reabilitarea iluminatului stradal în oraşul Năsăud şi cartierele Luşca şi Liviu Rebreanu. Aşa cum ne informa viceprimarul urbei – ing. Ovidiu Maghiar, investiţia este suportată din fondurile bugetului local, sistemul de iluminat stradal urmând a fi extins şi recondiţionat în următoarea lună de zile. “În acest sens vor fi montate lămpi noi economice şi eficiente care vor asigura o reducere a consumului de energie electrică. În acelaşi timp vor fi executate şi reviziile tehnice periodice şi înlăturate eventualele defecţiuni” – a precizat viceprimarul Maghiar.

S-au montat 40 de indicatoare rutiere

Tot în aceste zile premergătoare sărbătorilor de iarnă, administraţia năsăudeană în colaborare cu serviciul local de poliţie rutieră a pus la punct semnalizarea rutieră montându-se circa 40 de indicatoare atât pe străzile principale, cât şi pe cele secundare: Iacob Mureşianu, Lalelelor, Crinului, Emil Rebreanu, Tănase Todoran, Mihai Eminescu, George Coşbuc, Valea Caselor, Trandafirului, Iuliu Moisil, Miron Cristea, Piaţa Unirii şi Bulevardul Grănicerilor. De asemenea, au fost montate trei oglinzi stradale şi au fost presemnalizate trecerile de pietoni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5