Leonardo Badea (ASF): Nu există nicio notificare privind intenția de părăsire a sistemului pe pensii private din partea vreunuia dintre cei șapte administratori

“ La acest moment, la nivelul ASF nu avem înregistrată nicio cerere privind intenția de părăsire a sistemului pe pensii private din partea vreunuia dintre cei șapte administratori prezenți pe piață", a declarat la Profit TV președintele ASF, Leonardo Badea. "Nu există nici informal, nici formal. Cred că trebuie să analizăm situația cu echilibru, cu răbdare. Sunt adeptul dialogului, adeptul răbdării de a ne asculta unul pe altul și de a face analize și de a găsi căi comune pentru rezolvarea unor situații care pot apărea pe piețele financiare non-bancare. Este important să avem capacitatea să tratăm aceste situații cu înțelepciune și profesionalism. În acest sens, recomand foarte multă atenție și să privim cu oarecare rezerve declarațiile care se fac în spațiul public de către anumiți analiști, care discută mai mult jurnalistic asupra acestui subiect”, a menţionat preşedintele ASF, potrivit sursei citate.

Anterior, reprezentanții Allianz-Țiriac Pensii, Generali Pensii și Aegon Pensii au transmis pentru Profit.ro, legat de o eventuală ieșire de pe piață din cauza OUG 114/2018, că toate scenariile sunt în analiză și că nicio decizie, inclusiv pentru majorarea impusă a capitalului, nu a fost luată.

La începutul săptămânii, și economistul-șef al BNR, Valentin Lazea, a avertizat că ordonanța riscă să doboare Pilonul II al fondurilor de pensii și că mulți administratori de fonduri de pensii s-ar gândi să se retragă.

La aceste declarații ale lui Lazea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a reacționat și a spus că afirmațiile nu reflectă, probabil, poziția BNR, care transmite, însă, oricum, prea multe mesaje nepotrivite.

Și Comisia Europeană a atras însă atenția, la rândul său, că Ordonanța de Urgență 114/2018 crește riscul ca unii administratori de fonduri de pensii să iasă din România, iar slăbirea Pilonului II va afecta piața de capital românească, care este deja subdezvoltată.

www.profit.ro

Comentarii

02/03/19 11:24
cititor

Mereti ma... unde ati vazut voi " caini telelei "... care sa fuga de la " macelarie " ?! Nu vedeti ca de acolo de unde se incaseaza bani, fara ca sa fie obligati sa-i si restituie pagubitilor ( integral ) ... nimeni nu pleaca ne "luat de-o ariputza si azvarlit afara din tzara " ???!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5