Let’s do it România lansează proiectul ,,Şcoala mea verde”

Asociaţia G.A.L. RURALIS pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistriţa-Şieu-Someş, în calitate de coordonator judeţean al Let`s Do It, România!, anunţă lansarea unui proiect nou ce se adresează şcolarilor responsabili!, ne comunică Cristian Ţetcu, preşedinte G.A.L Ruralis.

,,Şcoala mea Verde este un proiect coordonat de echipa Let`s Do It, România!, cel mai mare proiect de implicare socială din România, care are ca obiectiv responsabilizarea unităţilor de învăţământ faţă de mediu şi renovarea şcolilor folosind materiale ecologice. Pentru a desemna şcolile care vor beneficia de reamenajare/renovare, echipa Let`s Do It, Romania! va organiza o competiţie la care sunt invitate unităţile de învăţământ dornice să se implice în proiect”, ne-a precizat Cristian Ţetcu.

Potrivit acestuia, şcolile înscrise în competiţie vor derula acţiuni de educare ecologică în comunitatea locală, în vederea colectării selective a unei cantităţi cât mai mare de deşeuri.

Proiectul se adresează elevilor şi implicit cadrelor didactice care predau la clasele I-XII în unităţi de învăţământ a căror clădire necesită consolidare.

De asemenea, proiectul ,,Şcoala mea Verde” îşi propune să încurajeze comportamentul responsabil faţă de mediu, nu doar în rândul copiilor, ci şi al profesorilor şi al părinţilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5