Liber la pescuit şi fir întins!

Vestea îmbucurătoare pentru pescarii din judeţul nostru este că, începând cu 6 iunie 2018, pescarii din judeţul Bistriţa-Năsăud pot să meargă la pescuit în toate apele colinare şi de şes ale judeţului, respectiv apele din Bazinul Someşului Mare – râul Somşului Mare, Şieu şi Bistriţa, pârâurile Lechinţei, Meleşului, Roşua, Budacului, Dipşei şi toate pârâurile din judeţ.
Se poate pescui în toate apele de munte şi în lacul Colibiţa, dacă sunteţi membrii AJVPS şi aveţi permise pentru pescuit.
În judeţul Bistriţa-Năsăud, administratorul apelor desemnat de ANPA, pentru a gestiona pescuitul, este Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Bistriţa-Năsăud (AJVPS) care este singura asociaţie care are dreptul să distribuie „Permise pentru pescuitul recreativ”.
Pentru a putea pescui legal se eliberează permisele în Bistriţa, la Magazinul Vânătorilor şi Pescarilor, de pe str. Gheorghe Şincai, la sediul AJVPS, situat pe str. Făzănăriei din Bistriţa, iar la Năsăud şi Beclean la Ocoalele Silvice, unde sunt contactaţi membrii AJVPS B-N.
În perioada de prohibiţie s-au efectuat controale cu Jandarmeria şi Garda de Mediu, s-au curăţat apele de către primării, după ce au fost atenţionaţi de Garda de Mediu.
Se poate pescui, având Permisul eliberat de AJVPS B-N în judeţele limitrofe şi în judeţul nostru, pentru care sunt protocoale de reciprocitate, putându-se face carnete în alte judeţe, la jumătatea taxei, dacă eşti membru AJVPS B-N şi te adresezi AJVPS-urilor din alte judeţe.
Vicepreşedintele AJVPS B-N, Emil Iulian Alexandru, ne-a transmis informaţiile utile şi necesare şi doreşte pescarilor „Fir întins!”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5