Liberalii bistriţeni reclamă proasta gestionare a crizei de către Guvern

Campania pentru prezidenţiale se apropie cu paşi repezi, iar liberalii nu stau cu mâinile în sân. În cadrul unei conferinţe de presă, membrii PNL au atacat politica economica a Guvernului Boc, şi modul în care guvernaţii înţeleg să gestioneze criza din România.

„Realitatea din România se înrăutăţeşte la modul absolut şi drastic, în totală opulenţă cu situaţia celorlalte ţări din Europa, unde criza s-a încheiat încetul cu încetul”, a subliniat Dorin Dobra, responsabilul de campanie a PNL B-N.

La fel de acid în critici la adresa Guvernului a fost şi preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PNL, deputatul Ioan Ţintean. Fostul director al Finanţelor Publice a declarat că Ministerul Finanţelor s-a împrumut cu 48,4 miliarde de euro, de 10 ori mai mult, în comparaţie cu anul trecut. Ţintean a mai spus că fiecare român va trebui să plătească până la finele anului aproximativ 2.500 de euro, pentru a achita datoriile către FMI.

„Ne confruntăm cu un jaf al banului public”, a precizat deputatul PNL Ioan Ţintean.

PNL cere sprijinirea IMM-urilor şi anularea impozitului forfetar

Preşedintele interimar al filialei judeţene PNL a criticat şi lipsa de implicare a actualului Guvern în rezolvarea problemelor cu care se confruntă Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România. Ioan Ţintean a precizat că deşi aceste firme reprezintă una dintre sursele de bani pentru bugetul de stat, Guvernul refuză să poarte un dialog cu reprezentanţii IMM-urilor pentru a le sprijini activitatea.

Liderul liberalilor din judeţul nostru a declarat că protejarea activităţii societăţilor comerciale ar trebui să reprezinte o prioritate pentru actualul Guvern, însă măsurile pentru sprijinirea mediului de afaceri lipsesc cu desăvârşire.

„Unele măsuri anticriză ale Guvernului par hilare (…) Guvernul nu face nici un gest către cei care produc efectiv bani pentru bugetul de stat. Banii pe care statul român i-a împrumutat de la FMI vor dispărea în cele din urmă, iar Guvernul ar trebui să fie mult mai atent cu cei care aduc bani la buget. ”, a afirmat deputatul PNL Ioan Ţintean.

Drept urmare, liberalii propun un set de măsuri anticriză, care potrivit liberalului Mihai Bumbu, vicepreşedinte CJ, ar fi mult mai bune şi oportune pentru situaţia economică actuală.

„Printre aceste măsuri propuse de PNL se are în vederea anularea impozitului forfetar, reducerea contribuţiilor sociale cu cel puţin 10%, anularea restricţiilor privind deductibilitatea TVA (…) toate acestea ar trebui aplicate cât mai rapid”, a spus Mihai Bumbu.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberal, Otilia Râpan, şi-a exprimat îngrijorarea ca femeile să nu fie primele persoane disponibilizate şi a catalogat actualul Guvern, „un guvern iresponsabil”.

„Ca mamă şi soţie, mă gândesc cu groază la disponibilizările pe care la va face Guvernul, mă gândesc cu groază că vine iarna şi vor creşte cheltuielile, mă gândesc la acele femei care au de întreţinut copii la facultăţi (…) sper să nu fie femeile, primele disponibilizate de Guvernul Boc- Geoană, un guvern iresponsabil”, a afirmat liderul judeţean al femeilor liberale Otilia Râpan.

Drept urmare, liberalii cer „exmatricularea” guvernaţilor, deoarece aceştia „nu sunt capabili să angajeze măsuri anticriză”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5