Liceul Teoretic “Solomon Haliță” Sângeorz-Băi, oaspeţi din Norvegia şi Polonia

În săptămâna 2-6 noiembrie se derulează la Liceul Teoretic “Solomon Haliță” Sângeorz-Băi prima REUNIUNE TRANSNAȚIONALĂ a Proiectului educațional “No frontiers in education” Parteneriat Strategic între scoli, acțiunea cheie KA2, care a fost aprobat în urma evaluării pentru obținerea finanțării necesare derulării activităților de proiect în cele 4 școli internaționale partenere: Liceul Teoretic Solomon Halita Sângeorz-Băi – România; Narvik videregående skole, Narvik – Norvegia; Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawla II, Krynica-Zdroj- Polonia; Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych nr 1, Nowy Sacz- Polonia.
Este primul proiect de talie internațională pe care Liceul Teoretic “Solomon Haliță” îl derulează în calitate de coordonator de proiect, proiect de care vor beneficia atât elevii și profesorii implicați cât și membrii comunității locale. Proiectul a primit o finanțare europeană totală de aproximativ 130000 euro, fonduri care au fost repartizate celor 4 școli partenere, Liceul Teoretic “Solomon Haliță” fiind beneficiarul a aprox. 40000 euro.
Proiectul se concentrează pe dezvoltarea, schimbul și transferul de practici inovatoare între cele 3 tari participante: România, Norvegia și Polonia. Proiectul își propune să conecteze elevii care provin din diferite medii sociale și culturale și din sisteme educaționale diferite în scopul conștientizării valorilor europene și democratice, a dezvoltării unei atitudini responsabile în societate, a identității naționale și europene. O altă abordare este educația antreprenorială întrucât evoluția democratică atrage după sine o evoluție în punerea în practica a conceptului de antreprenoriat într-o viziune modernă, bazată pe strategii și tehnici evaluate de marketing. Alături de cele 3 scoli partenere vom implica în proiect și alte două Instituții: Muzeul Nordland Red War din Narvik - Norvegia și Muzeul Memorial Sighet-România.
În cadrul acestei Reuniuni Transnaționale au avut loc workshopuri și vizite tematice, iar în data de 04.11.2015 s-a desfășurat Conferința de lansare a Proiectului educațional Erasmus Plus “No frontiers in education”, într-un cadru pitoresc, în sala de conferințe a Pensiunii “Decorale” Cormaia. La Eveniment au participat în jur de 50 de invitați, printre care o delegație din partea Inspectoratului Școlar Județean Bistrita-Năsăud condusă de d-na Inspector responsabil de sector Iuliana Chilom, directorii unităților de învățământ locale, o delegație din partea Primăriei Orașului Sângeorz –Bai în frunte cu Primarul Orașului, Roland Venig, un reprezentant din partea sectorului turistic – managerul hotelului Someș d-na Szabo Liliana, profesori de la Liceul Teoretic “Solomon Haliță” și administrația liceului.

Este un proiect pentru dascălii care-si iubesc meseria și doresc să înțeleagă dimensiunea europeană a educației. Este o șansă pentru toți elevii implicați să dobândească competente suplimentare, flexibilitate, pentru o mai buna inserție pe piața muncii.
No frontiers in education - o nouă experiență de învățare, un exercițiu didactic de raportare la o altă dimensiune, de valorizare a tuturor celor implicate. O frumoasă provocare!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5