Liga a IV-a. Minerul Rodna-Atletico Monor 4-1

         Pe o vreme admirabilă pentru fotbal, un teren bun și în prezența a 250 de spectatori, s-a desfășurat la Rodna marele derby județean, liga a patra, Minerul Rodna-Atletico Monor, prima etapă din playoff, rodnenii având 10 puncte până la acest meci și prima poziție a clasamentului, iar monorenii aveau 9 puncte și ocupau locul doi. A fost un meci interesant, pe alocuri cu o luptă surdă pentru balon, însă s-a jucat alert, cu determinare, fiecare echipă dorind din toate puterile să intre în posesia celor trei puncte care se dau pentru victorie. S-a jucat pragmatic, cu ardoare, însă în limita regulamentului.

         Minerii încep jocul mai hotărâți și deschid scorul relativ repede, în minutul 10, lovitură liberă, Valea execută scurt și mingea este fericit deviată de Răzvan Hasbei la colțul lung, 1-0. Peste doar două minute, balonul ajunge de la Brumă la Traian Savu care scutură plasa monorenilor, 2-0. Oaspeții se clatină, psihologic vorbind, însă gazdele nu profită, părând mulțumite de scorul de până atunci. R. Hazbei, în min. 26, ratează de la doar 5 metri, iar Traian Savu, în min. 30, pătrunde vijelios, frontal, se trezește complet liber dar se pierde și astfel pierde o mare oportunitate de a închide partida. Oaspeții zvâcnesc și în min. 18 Adam trage peste poartă din 6 metri, iar Ichim Ilie, în min. 36 pătrunde rapid, perpendicular spre poarta Rodnei, și nu dă gol de la doar 10 metri. În min. 40 Majer prinde un șut foarte periculos pe poarta gazdelor, fazele de gol continuă, de data aceasta la poarta lui Atletico, Sighiartău este clar bruscat în careu dar arbitrul Adrian Pop vede invers, fault în atac.

         Repriza a doua are practic același registru, se luptă aprig pentru fiecare minge, este un fel de ,,război pozițional”, însă vine minutul 52 când arbitrul Pop iese din nou la rampă, el consideră că Ionuț Rus a fost ,,faultat” în careu, monoreanul aruncându-se pe gazon și gata, arbitrul atât a așteptat, 11 metri. Execută subtil dar riscant, o ,,scărișoară” stil Zidane, și portarul Cămărășan, altfel foarte bun pe parcursul partidei, este păcălit, 2-1. Oaspeții intuiesc ceva, forțează egalarea, și acum intră în scenă portarul gazdelor, Cămărășan care salvează câteva situații grele. În min. 72 Ichim Ilie scapă singur cu poarta gazdelor și nu face nimic, a fost un moment psihologic deosebit pierdut de oaspeți. Și totuși Minerul se scutură, nu cedează inițiativa și până la urmă se desprinde pe merit, în min. 75, când Colța Îl servește perfect pe R. Hazbei, acesta pătrunde decis, frontal, șut plasat și 3-1, jocurile sunt făcute la acest scor și-n acest minut.

         Atletico se mai joacă cu încă o ocazie în min. 76, Majer trage spectaculos și tot spectaculos scoate portarul Cămărășan. În min. 88 Pioraș recuperează o minge, se infiltrează pe stânga, este faultat, totuși mingea ajunge la Florin Brumă care, calm, cu latul, plasează mingea în plasa Monorului, la colțul lung, 4-1. În prelungiri, din 2 metri Capră nu dă gol și tot în prelungiri Andresi, de la gazde, este cosit în careu, însă arbitrul Pop probabil se uita prin tribune.

         Și astfel pe ,,Gabana” se încheie un meci foarte disputat, este adevărat cu mai puține valențe tehnico-tactice, însă cu dăruire, cu multă descărcare de energie, cu devotament. Atletico Monor este o formație cu viitor, amintesc câțiva dintre jucătorii ei, Hondrari, Majer Horațiu, Ichim Ilie, căpitanul echipei, Adam, Ionuț Rus, portarul Bruta, Ionuț Pop, Cira, Ștețko, Brudeț, Bușiță, Aluaș.

         Minerul Rodna este aproape campioana județului, merită, în primul rând este seriozitate la echipă și o mare dragoste pentru fotbal, antrenorul Valeriu Munteanu mai are multe de făcut, de îndreptat, însă, una peste alta, Minerul Rodna a apucat pe un drum bun și noi îi dorim să meargă până la capăt.

         Minerul-Cămărășan-Valea, Tiron, V. Hazbei, Dodea(min 85 Pioraș)-Savu, Viliczki, căpitan, Sighiartău(m.75 Andresi) Colța-Brumă, R. Hazbei(m.79 Capră). Rezerve neutilizate, Cozonac, Alexa.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5