Literatura bistriţeană, publicată la Viena

Scriitorii din cadrul Societăţii „Conexiuni”, ce fiinţează pe lângă Palatul Culturii din Bistriţa, sunt prezenţi în sumarul numărului recent al revistei Unirea din Viena, editată de Cercul Cultural cu acelaşi nume, condus de Ioan Godja.
Publicaţia oglindeşte evenimentele literare ce au loc în Diaspora, însă nu uită nici scriitorii de acasă. Amintim şi prezenţa, în imagini, a primarului Bistriţei, Ovidiu Creţu, la festivitatea dedicată înfrăţirii municipiului nostru cu oraşul austriac Wels.
Dorel Cosma este inclus în revistă nu doar cu poezii în română şi italiană, ci şi cu cronici la cărţile „Bilet de călătorie”, despre care criticul Antonia Bodea spune că „poate fi de acum un gen literar, cu menţiunea că trebuie să fie oameni care le creează şi unul dintre aceştia este distinsul om de cultură”. La rândul lui, Dorel Cosma scrie despre cartea „Micul bancher” al lui Radu Salvan.
Este amintită şi prezenţa scriitorilor bistriţeni Dorel Cosma şi Menuţ Maximinian în India în antologia International Multilingual „Poetry Anthology Amaravati Poetic Prism” sub sigla Ministerului
Culturii. De asemenea Dorel Cosma şi Zorin Diaconescu sunt menţionaţi cu prezenţa în antologia „Let’s talk abou Summer ”, apărut în Germania, la Verlag Expeditionen.
Dragoş Gheorghe Ungureanu scrie despre împlinirea a 100 de ani de la naşterea marelui scriitor bistriţean George Coşbuc. Nu lipsesc paginile dedicate Centenarului Marii Uniri.
Un număr frumos care va fi lansat şi în cadrul Societăţii „Conexiuni”. De altfel, scriitorii bistriţeni sunt invitaţi şi la Viena pentru a marca, împreună cu colegii din Capitala Austriei, Ziua Europei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5