Doi bistriţeni, în antologia internaţională de poezie din India

În aceste zile, în India, se desfăşoară Festivalul Internaţional de Poezie la care sunt invitaţi poeţi din întreaga Asie, dar şi din alte colţuri ale lumii. Cu acest prilej, va fi lansată o antologie ce include poeme în limba natală, indiană şi în engleză ale autorilor. România este prezentă în această antologie prin scriitorii bistriţeni Dorel Cosma şi Menuţ Maximinian, membri ai Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni”.
Este pentru prima dată când poeţi din această zonă sunt incluşi într-o astfel de antologie, dovadă a rolului important pe care-l ocupă literatura bistriţeană în ultimii ani.
International Multilingual Poets’ Meet se desfăşoară la Vijayawada şi are în centrul evenimentului lansarea antologiei International Multilingual Poetry Anthology Amaravati Poetic Prism 2017. Manifestările se află sub sigla The Cultural Centre of Vijayawada & Amaravati şi a Ministerului Culturii, printre invitaţi fiind demnitari ai Indiei, oameni de cultură etc.
Reamintim faptul că scriitorii bistrieni au fost prezenţi cu poezia lor atât pe continentul european, amintind aici doar prezenţele în publicaţiile din Paris, Viena, Berlin, dar şi în New York sau Toronto. De asemenea, cei doi bistriţeni au participat anul trecut, reprezentând pentru prima dată România, la un festival important de poezie din Malaezia, fiind incluşi într-o antologie cu răspândire internaţională. Este îmbucurător să vezi că, pornind de la Bistriţa, poezia este un adevărat ambasador al ţării în cele mai exotice locuri ale lumii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5