Liviu Dragnea: ,,România este unicul caz din lume, în care unui prefect i se adaugă puteri judecătoreşti”

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, acuză Guvernul Boc că prin politizarea excesivă se dau prefecţilor puteri discreţionare şi absolute, aceştia fiind numiţi strict pe criterii politice, ceea ce face ca aceştia să se transforme în ,,prim-secretari”, ca înainte de 1989.

,,În ceea ce priveşte prefectul, noi vom propune modificarea Constituţiei de la partid, ca prefectul să poată să atace un act al autorităţilor locale, dar să nu mai existe suspendarea de drept a acestui act, suspendarea să poată fi numai la competenta instanţelor judecătoreşti, pentru că ceea ce se întâmplă acum în Romînia este unicul caz din lume, în care unui prefect, unuei persoane publice i se adaugă puteri judecătoreşti. Nu poate un prefect să aibă această putere judecătorească. În ceea ce priveşte termenul până la care poate ataca, este corect, maxim 30 de zile, pentru că din păcate acest instrument de atac care suspendă o hotărâre de consiliu local sau consiliu judeţean a fost folosit şi este folosit în continuare ca mijloc de şantaj şi abuzuri împotriva aleşilor din Opoziţie, iar prefectul trebuie să rămână cu două mari competenţe şi atât, să verifice legalitatea actelor administrative şi să monitorizeze aplicarea programelor guvernamentale. Celelate atribuţii stufoase, prezente astăzi în legislaţir, trebuie să dispară. Numai aşa putem elibera administraţia locală de toate aceste abuzuri.(…) Prefecţii PDL sunt nişte personaje sinistre”, a concluzionat Dragnea.

Liviu Dragnea a participat sâmbătă, la Bistriţa, la prima reuniune judeţeană a Ligii aleşilor locali social-democraţi, deşi această structură a fost înfiinţată încă din 2003.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5