Liviuţa Istrate, 40 de ani de cântec sărbătoriţi într-un spectacol maraton

Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud a fost gazda concertului aniversar dedicat Liviuţei Bologa Istrate la marcarea a 40 de ani de activitate şi a 60 de ani de viaţă. Evenimentul a constituit întâlnirea cu cântecul popular, alături de Liviuţa Istrate fiind prezenţi pe scena năsăudeană Ansamblul “Someșana”, Grupul “Năsăudeanca”, Mărioara Sigartău, Virginia Linul, Mariana Harosa, Daciana şi Suzana Vlad, Voichiţa Groza, Onița Ciuta, Viorica Hojda, Lenuța Filipoi, Alina Ceuca, Cristina Livia Scurtu, Genuca Ceuca, Petre Petruse, Daniel Rațiu, Leon Beşuţiu.
Gânduri bune a adresat directorul Casei de Cultură, Silviu Rus, mulţumindu-i artistei pentru punerea în valoare a folclorului năsăudean şi promovarea Casei de Cultură prin toate proiectele pe care le-a avut de-a lungul timpului. Etnologul Menuţ Maximinian a vorbit despre generaţiile de elevi pe care Liviuţa Istrate i-a apropiat de folclorul năsăudean, fiind unul din factorii care au perpetuat şi păstrat frumuseţea lăzii de zestre a Ţării Năsăudului. În numele cotidianului Răsunetul, singurul ziar ce a consemnat debutul artistei, Liviuţa Istrate a primit o diplomă de excelenţă. De-a lungul timpului, sărbătorita a reuşit să aducă în faţa publicului sute de cântece creaţii proprii prin glasurile tinerilor interpreţi, dar şi prin propriul repertoriu. Generozitatea cu care s-a aplecat asupra promovării cântecului românesc, dragostea pentru copii şi, mai presus de toate, omenia de care a dat dovadă, au făcut ca Livia Bologa Istrate să fie un artist apreciat, dovadă fiind palmaresul bogat de diplome şi medalii care le-a adus oraşului Năsăud de-a lungul timpului.
Evenimentul a fost prezentat de Nelu Suciu şi Mariana Harosa, iar aplauzele spectatorilor şi mulţimea de flori primite i-au arătat artistei preţuirea pe care o are şi acasă, în oraşul pe care l-a promovat şi unde a răspuns prezent la toate acţiunile culturale.
La mulţi ani, Liviuţa Istrate, cu sănătate, bucurii şi mulţi ani înainte pe tărâmul cântecului popular!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5