Localităţile din judeţ unde, în week-end, după ora 20, stăm în casă !

UAT-rile cu incidenta peste 4/1000 de locuitori, care funcționează conform noilor restricții, potrivit Hotărârilor CJSU sunt: municipiul Bistrița, Sânmihaiu de Câmpie, Budacu de Jos, Teaca, Milaș, Nușeni, Braniștea.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât introducerea de noi restricții care să contribuie la combaterea infectării cu virusul SARS-Cov-2.
Restricțiile prevăzute de Hotărârea CNSU nr.20 vizează UAT-urile cu o incidență a cazurilor de CoVid care depășește pragul de 4/1000 locuitori și constă în:
- reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1000 de locuitori și mai mica de 7,5 la 1000 de locuitori, până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1000 de locuitori.
Se permit excepții în intervalul orar 20:00-05:00 pentru:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

- limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1000 de locuitori și mai mica de 7,5 la 1000 de locuitori, până la ora 18.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1000 de locuitori.

- suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1000 de locuitori.

- în perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05-02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

- în datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18.00-22.00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Potrivit declarațiilor premierului României, Florin Cîțu, aceste prevederi vor fi aplicate, acolo unde este cazul, începând cu 28 martie a.c.

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate accesând următorul link: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii .

Incidența în UAT-urile din județul Bistrița-Năsăud de astăzi, 27 martie 2021, este prezentată în tabelul din imagine.

Important:
Centrele de vaccinare și cabinetele medicale nu se închid la ora 18:00 acolo unde incidența depășește pragul de 4 la mia de locuitori. Cetățenii pot merge pentru tratamente și după ora 20:00, dacă este cazul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5