Locuinţe sociale pentru comunitatea de romi din Budacu de Jos. Punctaj mai mare pentru cei care lucrează

Budacu de Jos au fost finalizate lucrările la cele două unităţi locative din cadrul Programului „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi”, derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.
 
Astfel, la Budacu de Jos au fost realizate două module cu câte şapte locuinţe, iar la Jelna un modul cu şapte locuinţe. Este vorba despre apartamente cu două camere + baie + bucătărie + cămară sau apartamente cu trei camere + baie + bucătărie + cămară.
„Anul trecut, am derulat procedura de repartizare a locuinţelor, în baza prevederilor legale. Este vorba despre persoane de etnie romă care au făcut dovada apartenenţei la această etnie. În grila de punctaj am prevăzut puncte suplimentare (20) pentru cei care  au dovedit că au contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Astfel, majoritatea celor care beneficiază acum de aceste locuinţe sociale sunt şi angajaţi. Ne-a interesat acest aspect pentru că trebuie să plătească, pe lângă factura de chirie, care nu este una mare, şi cea pentru utilităţi, şi anume apă/apă uzată, electricitate etc.”, ne-a declarat primarul Florin Sandu Simionca.
 
În prima fază, la Budacu de Jos au rămas libere patru apartamente, pentru care procedura de selecţie a fost reluată în luna ianuarie, însă acum concurenţa este acerbă, asta prin prisma standardelor ridicate ale acestor imobile.
 
Scopul acestui program este de a îmbunătăţi accesul persoanelor de etnie romă la o locuinţă decentă şi la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare şi sisteme de încălzire. Investiţia în construcţii a fost făcută de către ANL, pe amplasamentele puse la dispoziţie de autorităţile locale din Budacu de Jos. În plus, administraţia locală a realizat reţelele de utilităţi, care pentru ambele obiective au însumat peste 100.000 lei.
 

Comentarii

02/02/18 09:48
Comentator

Ma da... "locuri de munca sociale " pentru aceste comunitati se poate ... ? AUD.... ???? EU AM O CASA DE VANZARE LA TZARA... SI ABSOLUT NIMENI NU M-A INTREBAT DECAT DE CASA, PTR CA terenuri si GRADINA NU TREBUIE LA NIMENI ... !
Nu vi se pare ca prea le dam otul "a geaba " ... sau mai bine zis... " moca "... fara sa faca absolut nimic pentru societate ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5