Lucrări la blocul ANL pentru specialişti

La Beclean sunt în derulare lucrările de construcţie la viitorul bloc pentru specialiştii în domeniul medical. Firma care se ocupă de materializarea proiectului lucrează în aceste zile la finalizarea fundaţiei blocului, astfel că în perioada următoare un nou obiectiv de mare importanţă pentru comunitatea locală va prinde contur.
Imobilul va fi construit pe un teren de 3.692 metri pătraţi pus la dispoziţie prin decizia din 2017 a Consiliului Local, iar investiţia însumează 4,5 milioane de lei şi se va concretiza în 12 locuinţe cu câte o cameră şi alte 12 apartamente cu câte două camere utilizabile în regim de închiriere. Bugetului orăşenesc îi vor reveni racordurile la utilităţi, amenajarea căilor de acces, a aleilor pietonale, a spaţiilor verzi şi a parcărilor.
Demersurile de creare a condiţiilor necesare pentru ca şi alţi specalişti, din alte domenii de activitate, să profeseze în oraşul de pe Someş nu se opresc aici, pentru că Primăria Beclean derulează în această perioadă procedurile pentru construirea în oraş unui al doilea bloc ANL de serviciu, tot cu 24 de unităţi locative.
Cu peste 300 de garsoniere şi apartamente ANL construite de-a lungul timpului la Beclean, printre cele mai multe din ţară raportate la numărul de locuitori, Primăria a reuşit să acopere în mare parte solicitările venite dinpartea tinerilor din oraş cu vârste până în 35 de ani, ajungând acum la un alt nivel, cel al atragerii în localitate a resurselor umane specializate în diferite domenii de activitate.
Pe de altă parte, iniţiativele locative ale administraţiei publice locale beclenare sunt prioritare şi în privinţa asigurării protecţiei sociale, căci documentaţia pentru un bloc destinat familiilor nevoiaşe din oraş a fost transmisă de către Primăria oraşului înspre Guvern, cu propunerea transformării punctului termic dezafectat de pe strada Dobrogeanu Gherea într-o clădire modernă, cu locuinţe sociale; precedente de acest tip există, căci alte două foste puncte termice din localitate au trecut prin procese similare de reabilitare şi transformare în imobile de utilitate publică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5