Lucrări suplimentare de peste 8 milioane lei pe DJ 151

*suma se încadrează în contractul de finanţare europeană

Printr-un act adiţional, SC Romstrade SRL va efectua lucrări suplimentare pe anumite porţiuni de pe DJ 151, valoarea contractului fiind de 6.933.857 lei, fără TVA. Suma se încadrează în contractul de finanţare, precizeazăp autorităţile judeţene, însă pentru realizarea acestor lucrări, termenul final al proiectului a fost prelungit până în 15 noiembrie.

Potrivit anunţului de pe SEAP, în fapt, se vor executa lucrări suplimentare care au ca scop îmbunătăţirea soluţiei tehnice adoptate iniţial prin execuţia unui strat suplimentar de legătură între stratul de uzură şi stratul de preluare denivelări. De asemenea, va fi suplimentat stratul de geocompozit de la fâşiile marginale la toată suprafata şi va fi realizat un dren şi cămine de vizitare pe lungimea de 1,430 kilometri. Execuţia acestor lucrări a fost adjudecată în urma unei proceduri de negociere.

Reabilitare DJ 151, km 45+810-126+712, limită judeţ Mureş-Bistriţa, este cofinanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară2 - Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport. Lucrările de realibilitarea şi modernizare a DJ 151, cel mai lung drum judeţean din Bistriţa-Năsăud, au fost adjudecate, în urma procedurilor de achiziţii publice, de firma Romstrade, patronată de omul de afaceri Nelu Iordache, cel care controlează şi compania aeriană Blue Air. La licitaţie s-a înscris şapte firme, SC Romstrade SRL Giurgiu câştigând pentru suma de 74.488.412 lei, fara TVA, contractul urmând să se deruleze pe o perioadă de 20 de luni.

Firma Romstrade nu poate subcontracta lucrările pe acest tronson, care măsoară aproape 80 de kilometri, pe itinerariul Sigmir, Blăjenii de Sus, Blăjenii de Jos, Şintereag, Şieu Odorhei, Coasta, Şirioara, Chiraleş, Lechinţa, Vermeş, Sângeorzu Nou, Sânmihaiu de Câmpie, Zoreni, Budeşti, Budeşti-Fânaţe şi Ţagu. Pe lângă lucrările la carosabil, care înseamnă mai bine de 500.000 metri pătraţi modernizaţi, firma Romstrade are de executat şi consolidări de terasamente, 32 de podeţe, un viaduct şi aproape 10 kilometri de parapeţi.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a câştigat, în 2009, prin Programul Operaţional Regional, o finanţare de 29.790.600 euro cu o valoare totală eligibilă de 24.621.520,00 euro, pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 151.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5