Lucrările de reabilitare a DJ 151, aproape de final

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, a anunţat că, săptămâna viitoare, vor fi recepţionate preliminar lucrările de modernizare pe DJ 151, Bistriţa-limită judeţ Mureş, dar fără „tăieri de panglici”.

„Intenţionăm să vă invităm să vedeţi DJ 151 să vedeţi ceea ce a însemnat construcţia, reabilitarea acestui drum de la un capăt la altul, prin cele şase unităţi administrativ-teritoriale - Bistriţa, Şintereag – Şieu Odorhei, Lechinţa, Sânmihaiu de Câmpie, Budeşti. Sunt chestiuni tehnice care sunt în derulare”, a declarat Liviu Rusu, adăugând că mai este de lucru la capitolul semnalizare pe orizontală şi verticală. Potrivit acestuia, recepţia finală, conform procedurilor legale, va avea loc la doi ani de la darea în folosinţă a drumului, după ce vor apărea şi „micile ascunsuri”.

Proiectul de reabilitare a DJ 151, km 45+810-126+712, limită judeţ Mureş-Bistriţa, a fost cofinanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară2 - Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport. Lucrările de realibilitare şi modernizare a DJ 151, cel mai lung drum judeţean din Bistriţa-Năsăud, au fost adjudecate, în urma procedurilor de achiziţii publice, de firma Romstrade, patronată de omul de afaceri Nelu Iordache, cel care controlează şi compania aeriană Blue Air.

Ttronsonul care măsoară aproape 80 de kilometri străbate itinerariul Sigmir, Blăjenii de Sus, Blăjenii de Jos, Şintereag, Şieu Odorhei, Coasta, Şirioara, Chiraleş, Lechinţa, Vermeş, Sângeorzu Nou, Sânmihaiu de Câmpie, Zoreni, Budeşti, Budeşti-Fânaţe şi Ţagu. Pe lângă lucrările la carosabil, care înseamnă mai bine de 500.000 metri pătraţi modernizaţi, firma Romstrade a avut de executat şi consolidări de terasamente, 32 de podeţe, un viaduct şi aproape 10 kilometri de parapeţi.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a câştigat, în 2009, prin Programul Operaţional Regional, o finanţare de 29.790.600 euro cu o valoare totală eligibilă de 24.621.520,00 euro, pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 151.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]