Lumina Învierii, Concertul Pascal iniţiat de Alexandru Pugna, la majorat. Balsam pentru sufletele credincioşilor bistriţeni. Lansare de albume Oana Matei Coruți şi Alina Ceuca

Este al XVIII-lea an, cel al majoratului, de când Alexandru Pugna, ministru secretar de stat, aduce în prag de Sfinte Sărbători Pascale „Lumina Învierii”. De aici de la Bistriţa a pornit acest model de eveniment în care cuvintele de suflet ale preoţilor se împletesc cu pricesne şi rugăciuni cântate de artiştii noştri.
Şi de această dată, mulţime de credincioşi au participat, la Biserica Protopopiatului Ortodox Bistriţa, de la Coroana, la evenimentul menit să ne apropie şi mai mult de însemnătatea momentelor în care Hristos se răstigneşte pentru noi pe cruce, iar mai apoi învie, aducându-ne Lumina Sfânta dătătoare de mântuire.
Cuvinte de învăţătură au rostit preoţii Vasile Beni, Grigore Conea, Liviu Şugar, Ioan Pintican, presărate cu pricesne aduse de îndrăgiţii artişti Cornelia Ardelean Archiudean, Georgiana Lobonț, Nicolae Cioanca, Oana Matei Coruți, Cristina Bugnar, Alina Ceuca, Larisa Bozbici şi realizatorul evenimentului, Alexandru Pugna. Gazdă a fost părintele protopop Alexandru Vidican, alături de părintele Nicolae Feier. S-a vorbit despre însemnătatea Săptămânii Mari, dar şi despre bucuria de a aduce, an de an, prin acest eveniment, lumina mai aproape de credincioşi. Dacă pe chipul credincioşilor au curs lacrimi, dacă biserica Protopopiatului a fost plină înseamnă că evenimentul realizat de Alexandru Pugna, în colaborare cu Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Cultură şi Protopopiatul Ortodox Bistriţa a fost cu adevărat balsam pentru sufletul bistriţenilor. În acest cadru au fost lansate şi albumele de pricesne “Parcă Te văd, Doamne Isuse” semnat de Oana Matei coruţi şi “Am venit la Tine, Doamne” semnat de Alina Ceuca.
Iată că, deşi plecat la Bucureşti, unde ne reprezintă în Ministerul Culturii, Alexandru Pugna nu a uitat de acest eveniment, după cum el însuşi a declarat, important pentru sufletul lui, dar şi al credincioşilor ce aşteaptă Sfânta Sărbătoarea Învierii lui Hristos: "Intrăm în Săptămâna Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos. Vă doresc tuturor o săptămână a meditației, împăcării și tihnei sufletești. O săptămână în care să-L însoțim sufletește pe Mântuitorul nostru și să ne asumăm Patimile Sale astfel încât bucuria reîntâlnirii cu Învierea Sa să fie deplină". Demnitarul a vorbit şi despre anul centenarului Marii Uniri, cu mesajul de a fi mai buni, mai uniţi şi mai mândri de identitatea noastră.
La eveniment au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Vasile Puica, primarul Ovidiu Creţu, viceprimarul Cristian Niculae, managerul CJC Gavril Ţărmure.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5