Mai multe secţii de votare pentru alegerile parlamentare

Pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor fi amenajate 312 secţii de votare, cu 13 secţii în plus, faţă de alegerile locale.. Suplimentarea secţiilor de votare a fost soluţionată în urma unor discuţii care au avut loc între primarii din judeţ şi prefectul Ioan Szilagyi.

„Conform legii 35/2008 pentru Alegerea Camerei Deputaţilor şi Senat, art.18, alin.6, secţiile de votare se organizează după cum urmează – în localităţile cu populaţie de peste 1.500 de locuitori, este o secţie de votare la 1.000-1.500 de locuitori; în localităţile cu populaţie sub 1.500 de locuitori se organizează o singură secţie de votare; se pot organiza secţii de votare şi în satele sau grupele de sate cu populaţie de până la 1.000 de locuitori, situate la o distanţă mai mare de 3 km, faţă de sediul secţiei de votare din reşedinţa comună.

Astfel, pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie se vor amenaja 13 secţii de votare în plus, în judeţul nostru: patru secţii de votare în Bistriţa, o secţie în Sîngeorz - Băi, o secţie în Beclean, şi câte o secţie de votare în Bistriţa Bârgăului, Coşbuc, Ilva Mare, Josenii Bârgăului, Parva, Rodna, Teaca, Telciu, iar în Târlişua s-a renunţat la una dintre secţiile de votare”, ne-a precizat Mihaela Dobra, purtător de cuvânt Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Numerotarea secţiilor de votare se stabileşte la nivelul fiecărei circumscripţii electorale, începând cu localitatea reşedinţă de judeţ, şi continuând cu cele din oraşe, şi apoi din comune în ordinea alfabetică a acestora.

În aceste zile, subprefectul Radu Tămăşoi, s-a deplasat în teritoriu pentru a vedea cum decurge procesul de amenajare a secţiilor de votare. „Totul decurge bine, primarii au înţeles ce au de făcut, iar în Năsăud au fost amplasate deja şi indicatoarele înspre secţiile de votare”, ne-a declarat subprefectul Radu Tămăşoi.

În judeţul nostru, la alegerile din 30 noiembrie sunt aşteptaţi la urne, 260.116 persoane cu drept de vot, fiind tipărite 573.368 de buletine de vot pentru cele şase colegii uninominale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5