Mai puţin de 100 locuri de muncă vacante în Bistriţa-Năsăud

În prezent, angajatorii din domeniul privat sau public din Bistriţa-Năsăud oferă un număr de 95 posturi vacante. Potrivit datelor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, 20 de joburi sunt disponibile la un supermarket care va fi deschis în perioada următoare. Alte cinci posturi sunt oferite celor care sunt calificaţi ca lăcătuş construcţii metalice, o altă firmă căutând patru confecţioneri tricotaje. În rest, locurile de muncă vacante sunt cu ţârâita. Câte unul. Fie de agent vânzări, barman, bucătar, gaterist, femeie de serviciu, mecanic auto, ospătar, fie de tinichigiu, zidar sau zugrav. Oricum pe lista angajatorilor nu figurează nici 60 firme din judeţ.

Pentru cei cu studii superioare, oferta include un post de contabil şef la Şcoala Generală din Viişoara (concursul fiind programat în 28 decembrie), un post de gestionar şi un altul de reprezentant vânzări, dar şi câte un post pentru inginer mecanic, inginer electric, inginer electrotehnic sau inginer chimist. Normal, sunt căutaţi absolvenţii din 2011 de la universităţile tehnice din ţară. Direcţia Generală de Asistenţă Socială Bistriţa-Năsăud angajează un inspector social (cu studii în religie) şi un psiholog stagiar, concursul fiind anunţat pentru data de 15 decembrie.

La finele lui octombrie, rata şomajului era de 4,53%, circa 5500 de şomeri fiind înregistraţi oficial. Numai că trei firme din Bistriţa au anunţat concedieri colective, care însumează trimiterea acasă a 90 de angajaţi, în perioada decembrie 2011- martie 2012. Acestea sunt date oficiale, dar acestor bistriţeni li se adaugă cei mulţi care nu au trecut pe la AJOFM BN pentru a se înscrie ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Altfel spus, perspectiva de pe piaţa muncii nu este una prea roz, chiar dacă guvernanţii ne spun că e bine de noi şi vai de unguri, greci, spanioli şi italieni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5