Mamele casnice, adevărata problemă

Peste 180.000 de românce beneficiază în prezent de indemnizaţia de 600 de lei pentru creşterea copilului, anual. Deficienţele care ar trebui să îngrijoreze Executivul sunt cele referitoare la numărul mare de femei casnice, care nu primesc de la stat nici măcar cei 600 de lei.

În acest sens, deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş a avut o intervenţie în plenul Camerei Deputaţilor prin care propune ca şi mamele casnice să beneficieze de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Propunerea s-a făcut după aprobarea Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţa a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului. Potrivit acestei legi mamele care vor naşte gemeni sau multipleţi, vor beneficia de o îndemnizaţie de creştere a copilului de 600 lei pentru fiecare copil, de asemenea mamele studente şi mamele eleve vor beneficia de îndemnizaţia de 600 de lei dacă urmează cursurile la instituţii de învăţământ la cursuri de zi.

„Pentru a respecta principiul egalităţii de tratament între copii, ca şi mamele casnice care nu îndeplinesc condiţiile privind stagiul de cotizare să beneficieze de îndemnizaţia de creştere a copilului. Conform datelor statistice în ţara noastră tendinţa demografică este în scădere, această propunere este o măsură punctuală, probabil insuficientă, dar necesară. Este o măsură menită să ajute la rezolvarea problemelor majore cu care se confruntă la această dată aproximativ 1.200.000 de mame casnice”, a declarat vicepreşedintele Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială, deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5