Maria Matean, noua voce folk a Bistriţei, a lansat un videoclip în zi de sărbătoare

Alexandra Mânzat

Manifestările cu ocazia aniversării a 171 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu au adus multe emoții de sărbătoare, dar, printre cele mai neașteptate, s-a numărat și o melodie folk a liceenei Maria Matean, lansată special de Ziua Culturii Române.
Tânăra de 18 ani revine cu o compoziție muzicală proprie, pe versurile poemului „Când amintirile” scris de Mihai Eminescu. Vocea Mariei este acompaniată de recitalul la chitară al lui Claudiu Copaciu, iar fotografia videoclipului postat pe YouTube, realizată de Deak Adorjan, un fotograf la început de drum, cu un parcurs profesional promițător, o surprinde în alb-negru, ținând un buchet de flori la piept.
Maria Matean este o încântare pentru colegii ei de la Palatul Copiilor Bistrița, pe care îi acompaniază muzical cu mare drag în cadrul Cenaclului Gerge Coșbuc,Bistrița, și pentru profesoara ei de creație literară, Ionela Nușfelean, care mi-a mărturisit, impresionată: „Piesa muzicală Când amintirile reușește să-l aducă pe Eminescu printre noi, într-o manieră delicată, prin vibrații, inflexiuni surprinzătoare. Expresia literară și cea muzicală sunt în acord. Maria Matean este o ființă de mare rafinament, o voce fină și profundă, animată de o trăire autentică, în care am mare încredere.”Într-adevăr, vocea ei pătrunde, ca de fiecare dată, în sufletul celui care o ascultă, trezind astfel o emoție puternică.
Muzica nu este singura pasiune a Mariei. Pictura și poezia se îmbină armonios și se găsesc în fiecare dintre manifestările ei artistice. Maria Matean este elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic INFOEL, Bistrița, pregătindu-se intens pentru medicină. Frecventează, de ani buni, cursurile de creație literară și pictură de la Palatul Copiilor Bistrița, cu performanțe deosebite.
A participat la festivaluri naționale de muzică folk, precum Bistrița Folk, Mediaș – Cetate Seculară, Colibița Folk Fest, „Ziua de Mâine”, la fiecare dintre ele obținând premii frumoase. Pentru mai multe compoziții muzicale inedite, vă invităm să o urmăriți pe Maria Matean și pe canalul ei de YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCD5if3pur-etoSs9P8m8Feg

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5