Marşul pentru viaţă, în 25 martie. Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine

De Buna Vestire, la Bistriţa va avea loc cea de a şaptea ediţie a Marşului pentru viaţă, eveniment care anul acesta va fi organizat în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!

În municipiul Bistrița, Marşul pentru viaţă va debuta la sediul Protopopiatului Bistrița, participanţii urmând să parcurgă traseul Pietonalul Liviu Rebreanu – Biserica Evanghelică – str. Gheorghe Şincai – Bulevardul Independenţei, oprindu-se la Biserica „Sfânta Ana” de la Big.

„Marșul pentru viață” este organizat la Bistrița de Protopopiatul Ortodox Bistriţa, Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Bistriţa-Năsăud, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Bistriţa şi Coaliţia pentru Familie Bistriţa-Năsăud.

„Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu.

De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu”, se precizează pe site-ul Patriarhiei Române.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5