Marţea Gândirii Creştine revine

Clubul Internaţional Transilvania şi Protopopiatul Ortodox Român Bistriţa vă invită la un nou ciclul de conferinţe: Marţea Gândirii Creştine. După prima ediţie din Postul Crăciunului, atmosfera înălţătoare, diversitatea tematică, aprecierile invitaţilor, ecourile şi prezenţa foarte numeroasă la eveniment au făcut ca organizatorii să continue această serie de seri duhovniceşti.
Marţea trecută, părintele Chiril de la Parva, stareţul mânăstirii Sf. Ap. Petru şi Pavel de la Rebra - Parva a fost cel care a deschis seria de conferinţe, abordând tema rugăciunii personale, sub un titlu extrem de sugestiv: Rugăciunea, zbor către cer. Pornind de la analiza antropologică a faptului că există oameni care se roagă, oameni, care nu se roagă şi oameni care nu vor să se roage, demersul părintelui creştin a fost unul analitic, arătând în expunerea sa cei trei paşi spre o comunicare cât mai adecvată cu Dumnezeu, cel în Treime: rugăciunea buzelor, rugăciunea minţii şi rugăciunea inimii.
Dacă Sf. Ioan Scărarul în celebra carte, Scara definea rugăciunea ca fiind „unirea omului cu Dumnezeu”, părintele Chiril a prezentat detaliat, profund şi pe înţelesul tuturor treptele acestei unirii în rugăciune a umanului cu divinul. Utilizând multe exemple din viaţa Sfântului Macarie Egipteanul, invitatul de la Mânăstirea Parva a reuşit să creoneze un întreg tablou al rugăciunii personale.
Excursul la tematica rugăciunii, a fost făcut de către oratorul creştin prin analiza vieţii Sfântului Siluan Atonitul, viaţă care gravitează în jurul perfecţionării rugăciunii personale şi a luptei pentru cufundarea minţii în Dumnezeu.
La eveniment a fost prezentă şi artista bistriţeană Domnica Dologa, care a interpretat două pricesne creştine, plină de evlavie şi duioşie creştină. Şi de această dată, Biserică „Coroana” din Bistriţa a fost plină de un public însetat să înţeleagă tot mai mult din taina creştinismului.

Prof. Florin I. Bojor

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5