Măsuri suplimentare în Runcu Salvei şi Mărişelu! Restrictii reduse in Galaţii Bistriţei, Târlişua, Romuli!

Măsuri suplimentare în Runcu Salvei şi Mărişelu, adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus CoVid-19 şi măsuri reduse în unităţile administrativ teritoriale Galaţii Bistriţei, Târlişua, Romuli!

- Conform Hotărârii C.J.S.U 108/08.12.2020, se introduc restricţii în unitatea administrativ teritorială Runcu Salvei, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori. În acest UAT, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

- Aceeaşi Hotărâre CJSU prevede restricţii suplimentare în Mărişelu şi restricţii reduse în unitatea administrativ teritorială Galaţii Bistriţei, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 şi mai mică de 3/1000 de locuitori.

În aceste UAT-uri activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleaşi restricţii se aplică şi în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

- De asemenea, conform aceleaşi Hotărâri C.J.S.U., în unităţile administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: Târlişua, Romuli şi unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, cu excepţia celor menţionate mai sus şi pentru care nu au fost introduse restricţii prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleaşi restricţii se aplică şi activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 108/08.12.2020 se vor ridica în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

- Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 09 decembrie 2020.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5