În maximum o lună,

În maximum o lună, Rezultatele anchetei privind Biserica Evanghelică vor fi publice

Prefectul Szilagyi Ioan a anunţat că rezultatele anchetei privind sumele derulate în lucrările de la Biserica Evanghelică din Bistriţa vor fi publice în maximum o lună, demersul fiind îngreunat de perioada concediilor. “Insist şi la poliţie, şi la anticorupţie pentru a avea un raport final. Au primit bani şi de la CNI, şi de la Primăria Bistriţa, de la Ministerul Culturii, au avut donaţii de la diaspora săsească. (…) Au avut clădiri, terenuri şi păduri pe care le-au vândut”, a declarat înaltul funcţionar public.

El a ţinut să-i transmită preotului paroh Johann Dieter Kraus că trebuie să prezinte un raport financiar, deoarece sumele provin din fonduri publice. “Preotul spune că nu trebuie licitaţie pentru lucrări, că nu trebuie făcut niciun raport financiar. Nu este necesar un raport pentru banii pe care i-a dat tatăl lui, dar pe banii daţi de minister şi primărie trebuie să avem o situaţie. Văd că apelurile pentru colectarea de fonduri continuă, dar eu nu voi da niciun şiling până nu se va face un raport asupra sumelor primite şi cheltuite”, a declarat Szilagyi Ioan.

Prefectul a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, o chitanţă care dovedea faptul că Parohia Evanghelică din Viile Tecii ar fi încasat bani ca avans pentru un teren, înaltul funcţionar public dând de înţeles că banii ar intra tot în custodia cultului evanghelic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5