Ministerul Justiţiei - dator cu circa 50.000 de lei avocaţilor din Baroul B-N

Avocaţii din Baroul Bistriţa-Năsăud trebuie să primească, de la Ministerul Justiţiei, 49.410 de lei, suma reprezentând restanţele acumulate în primele trei luni ale acestui an la plata onorariilor.

Mai exact, este vorba despre banii cuveniţi celor care au furnizat servicii de asistenţă juridică obligatorie şi asistenţă prin avocat în cadrul sistemului de ajutor public judiciar.

În topul restanţelor, Baroul Bistriţa-Năsăud se situează pe ultimele locuri în ceea ce priveşte valoarea datoriei acumulate de Ministerul Justiţiei faţă de avocaţii din judeţul nostru. Informaţia a fost făcută publică de Departamentul de coordonare a asistenţei judiciare, din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, datoria către avocaţii români care au asigurat asistenţa juridică din oficiu este de 4.311.467 de lei. De asemenea, conform aceleiaşi surse, reprezentaţii Ministerului Justiţiei au dat asigurări că, în maximum o lună, vor fi achitate toate restanţele către barourile din România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5