Medalion Ion Moise la Conexiuni

Centrul Cultural Municipal a adus un omagiu celui care a fost scriitorul Ion Moise. Manifestarea a fost coordonată de preşedinta Societăţii Conexiuni, Elena M. Cîmpan, care a propus şi un moment de reculegere, afirmând că de-a lungul timpului Ion Moise a fost un apropiat al Societăţii, fiind prezent la multe lansări de carte. Au vorbit despre scriitorul şi omul Ion Moise protopopul Doru zimveliu, amintindu-şi de un reportaj de la Şieu, prof. dr. Dorel Cosma, afirmând că Ion Moise i-a girat drumul în scris, părintele Nicolae Feier, relatând despre apariţia unui curcubeu la Biserica Gledin, când Ion Moise făcea un reportaj acolo. „Ion Moise stă de vorbă cu noi acum, sufletul lui se bucură că îl evocăm” a fost concluzia părintelui Zimveliu.
Manifestarea a continuat cu lansarea nr. 20 al revistei Conexiuni şi cartea „Anaforaua liturgică. Rugăciuni de taină din Sfânta Liturghie, Alte eseuri istorico-teologice”, de preot Nicolae Feier, Editura „Karuna” . Despre părintele Feier s-au rostit cuvinte frumoase: un cronicar al bisericii noastre, o îngemănare fericită între biserică şi literatură- Elena M. Cîmpan, o bucurie a cetăţii când îl ascultăm-Dorel Cosma. A urmat un recital de poezie din noile cărţi apărute: Grigore Silviu Guzu,
„Obârşii”, Editura Napoca Star, Ovidiu Pojar, „Jogging circular”, Editura Eikon, Liviu Ioan Mureşan, „Poeme din Subcetate”, Editura Studis.
Au fost prezenţi scriitorii Victoria Fătu Nalaţiu, Iulia Paţiu, Gheorghe Mizgan, Victor Ştir, Lucreţia Bucur, Florin Bojor. A fost o întâlnire sub semnul literaturii de aici şi de dincolo de graniţele pământeşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5