Medicii de familie nu se înghesuie la testarea CoVid! Doar un medic şi un asistent s-au programat, dar nu s-au prezentat!

          Managerul SJU Bistriţa, ec. Gabriel Lazany, susţine că medicii de familie şi asistenţii medicali nu se înghesuie la testarea gratuită pentru CoVid-19, de spaima ca în cazul confirmării, deşi sunt asimptomatici, să fie internaţi minimum zece zile.

         „Am stabilit metodologia de programare şi de testare a lor, dar nici ei nu se înghesuie la testare, pe considerentul că aceia care sunt asimptomatici nu se testează pentru că dacă ies cumva pozitivi îi internează în spital. Atunci preferă să nu se testeze. Ştiu că sunt cabinete care s-au programat. Capacitatea noastră de testare este destul de mare, ieri am făcut 201 teste”, a declarat managerul Lazany.

Începând din 19 iunie, data de la care conducerera Spitalului Județean de Urgență Bistrița a anunțat posibilitatea testării gratuite Covid-19 pentru personalul medical - medici și asistenți medicali - din cabinetele medicilor de familie din întreg județul Bistrița-Năsăud, și până azi, 24 iunie, două persoane au solicitat programare pentru testare, fiind vorba despre un medic și un asistent medical din același cabinet de medicină de familie. Programarea a fost făcută pentru data de 23 iunie, însă cele două persoane nu s-au prezentat pentru prelevarea probelor.

Testarea personalului din cabinetele medicilor de familie se realizează în mod gratuit în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR al spitalului, finanțarea testelor fiind asigurată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Programarea pentru testare se face telefonic, de luni până vineri, între orele 8:00 - 12:00, la numerele de telefon 0263214390, 0263214391, 0263214392, interior 189. Recoltarea probelor se  realizează în fiecare marți și joi, între orele 10:00 - 12:00, în incinta spitalului județean, B-dul G-ral Grigore Bălan nr. 43, lângă cortul de triaj. Rezultatele probelor sunt comunicate prin e-mail, în termen de cel mult 48 de ore de la recoltare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5