Mentenanta instalatie electrica – Este sau nu importanta?

Verificarea instalatiei electrice este esentiala atat in cazul locuintelor rezidentiale, cat si a cladirilor de birouri. Multe dintre elementele instalatiei isi pot pierde eficacitatea in timp din cauza coroziunii, a socurilor mecanice sau a intemperiilor. Astfel, riscul ca intalatia electrica sa nu mai functioneze in conditii de maxima siguranta este foarte mare. 

Mentenanta are rolul de a mentine caracteristicile mecanice si electrice in conformitate cu normele in vigoare, pe toata durata de viata a instalatiei electrice. Singura modalitate prin care ne putem asigura ca instalatia electrica este sigura si functioneaza la un nivel optim, este efectuarea verificarii periodice, dar doar de catre un electrician autorizat ANRE.

Cat de importanta este efectuarea mentenantei electrice

Problemele de ordin electric pot fi periculoase si chiar fatale, in unele cazuri. Daca sistemul electric nu este verificat si intretinut la timp, pot aparea o multime de riscuri electrice precum: socuri electrice, incendii, deteriorarea echipamentelor electrocasnice si alte situatii care pot pune viata in pericol.

Mentenanta electrica trebuie privita ca o masura preventiva, eficienta in eleminarea riscurilor electrice.

In urma verificarilor efectuate la nivelul instalatiei electrice, se vor elimina unele dintre cele mai importante riscuri:

  • Contactul direct cu piesele aflate sub densiune;
  • Defectiuni electrice care pot provoca incendiu;
  • Explozii.

Avantajele serviciului de mentenanta

Verificarea corecta si constanta a instalatiei electrice este necesara si vine la pachet cu o multime de avantaje:

  • Ofera siguranta

Defectiunile pe care tu le consideri minore, pot genera adevarate tragedii. Siguranta ta, a familiei, clientilor sau angajatilor tai ar trebui sa reprezinte o prioritate. Prin intermediul serviciului de mentenanta, un electrician autorizat ANRE  va verifica daca sistemul electric functioneaza in parametri normali si daca prezinta vreun risc.

  • Mentine functionarea optima a echipamentelor electrice

Verificarea constanta a instalatiei electrice mentine un sistem electric optim. De asemenea, mentenanta contribuie la prelungirea duratei de viata a electrocasnicelor.

  • Te ajuta sa economisesti timp sib ani

Verificarea instalatiei electrice efectuata la timp va creste posibilitatea de a detecta o problema in vaza incipienta. Electricianul autorizat poate interveni si remedia problem detectata, fara a fi necesare reparatii complexe sau costuri colosale.

Intretinerea electrica realizata la timp poate contribui considerabil la economisirea timpului si a banilor.

Apeleaza la un electrician autorizat ANRE, elimina riscurile, minimizeaza intreruperile si asigura-te ca echipamentele tale electrice functioneaza la nivelul optim. 

Daca esti in cautarea unui electrician autorizat care sa inlature aparitia periculelor majore echipa Electro Calin iti sta la dispozitie!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5