MENTORIADA DOAMNEI ANDRONESCU

Doamna ministru Ecaterina Andronescu şi echipa sa de la Educaţie, ne fericesc cu un nou experiment caragielesc, iată despre ce este vorba. Ca să poţi deveni profesor în învăţământul românesc, trebuie să absolvi o facultate de profil, după care trebuie să predai un an şcolar sub oblăduirea unui profesor titular, mentor, pe care ţi-l alegi, care va pune accentul pe activitatea psiho-pedagogică a candidatului la profesorie. Care candidat, după acel an de predare sub lupa atentă şi interesată a mentorului, trebuie să susţină două examene, pentru a putea fi atestat ca profesor, după care, titulatura şi toate celelalte care erau şi până acum. Toate acestea mi se par o pură brambureală. Doamna Andronescu, probabil fără a-şi da seama, discreditează acele facultăţi specifice care formează profesorii.

Aşadar candidatul de profesor trebuie să-şi aleagă un mentor. Cunosc profesori în zonă, care pot fi mentori, după ce ani de zile au obţinut la examenul de titularizare medii între 2 şi 3, luând în ultimă instanţă, ştim cu toţii cum, un salvator 7,01.

Doamna Andronescu a fost criticată pentru inovaţiile sale de la Educaţie, nu doar de presă şi de oameni de specialitate, ci chiar de şefii partidului său.

În legătură cu Universitatea „Spiru Haret”, de care doamna Andronescu se agaţă atâta, trebuie spus de la bun început, există un puternic conflict de interese între învăţământul de stat şi cel privat, care i-a luat-o înainte în multe privinţe, aşa cum s-a exprimat preşedintele Traian Băsescu. Doamna Andronescu a mai fost ministru al Educaţiei şi n-a suflat o vorbuliţă atunci despre eventualele nereguli de acolo. Dacă ar fi făcut-o, nu era nimeni nebun să se mai înscrie la ei. Aşadar oameni de bună credinţă s-au înscris aici, au absolvit, după eforturi deosebite, inclusiv financiare, şi vine acum doamna Andronescu şi ne spune că nu este în regulă. Dânsa, de altfel, a fost criticată chiar de unii lideri marcanţi ai PSD în frunte cu domnul Mircea Geoană!

Prin „mentoriada” ce ni se pregăteşte, doamna ministru Ecaterina Andronescu face un nou experiment nefericit pe pielea învăţământului românesc.

Sistemul învăţământului românesc este bolnav. S-au făcut fel de fel de experimente care au produs o mare brambureală cu efecte nocive pentru toţi. Am ajuns să nu ne mai mirăm chiar şi de cele 15.000 de diplome false făcute cu girul unor oameni cu responsabilităţi în ministerul Educaţiei! Cei care pierd masiv sunt profesorii valoroşi, elevii şi părinţii lor şi întreaga societate românească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5