Ecaterina Andronescu: Cred că până la 20 de ore poate să rămână în şcoală orice profesor sau învăţător!

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că orele remediale nu sunt incluse la plata cu ora, însă fiecare cadru didcatic ar putea să rămână în şcoală până la 20 de ore pentru a-i ajuta pe copiii care întâmpină dificultăţi, care rămân în urmă la o anumită materie.

„Fiecare dintre noi, fie că suntem profesori univeristari sau educatoare, avem aceeaşi normă, 40 de ore pe săptămână. Eu cred că rămânerea în şcoală a profesorilor de orice nivel, la orice ciclu, mai mult decât norma didactică nu este un lucru rău pentru şcoală. Nu o să le cer să rămână 40 de ore în şcoală, dar cred că 20 de ore poate să rămână în şcoală orice profesor sau învăţător. La învăţător, norma este de aproape 15 ore, pentru că educaţia fizică o face un profesor, pentru că limba străină o face un profesor, pentru că religia o face profesorul de religie şi atunci doamna sau domnul profesor de ciclu primar a rămas cu un număr foarte mic de ore. Cred că până la 20 de ore măcar să facă ore remediale nu este un lucru rău. Eu cred că intră în fişa postului oricărui profesor să nu dea la disciplina pe care o predă rezultate nefericite”, a menţionat ministrul Educaţiei.

Aceasta a precizat că este de neacceptat că ”din 140.000 copii, 55.000 nu au luat 5 la matematică şi peste 20.000 nu au luat 5 la limba română”. „Dacă mă întorc la istoria mea proprie, nu cred că învăţătoarea mea ar fi lăsat pe vreunul dintre elevii din clasa ei fără să ştie să socotească, să citească, să scrie corect, să vorbească corect. Sunt lucruri esenţiale. Nu o oblig pe doamna învăţătoare să facă ore suplimentare cu toată clasa, dar cred că cu cei care încep să aibă un decalaj faţă de marea majoritate a clasei, orele acestea trebuie să se întâmple”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a completat că lumea se uită la bani, însă acel salariu este pentru 40 de ore/săptămână. "Nu le cer să fie 40 de ore pe săptămână în şcoală, pentru că sunt ore în care trebuie să-ţi pregăteşti lecţia de a doua zi, îţi planifici lecţia, poţi să faci asta acasă, dar 20 de ore poţi să stai", a concluzionat Ecaterina Andronsecu. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5