Mesaj de la „Petru Rareş”: „Noi v-am prevenit, voi decideţi”

Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean a găzduit o activitate în cadrul proiectului antidrog, organizată de elevele Afrim Denisa, Marica Andreea şi Andreica Anamaria, din clasa a X-a F1, sub coordonarea prof. Emese Cîmpean. La acţiune au fost prezenţi Pintea Dănuţ, poliţist de proximitate, de la Poliţia Oraşului Beclean şi Dobrican Gabriel, preşedintele Crucii Roşii – Subfiliala Beclean (însoţit de 16 membri).
Tema discuţiei a fost consumul de canabis şi substanţe etnobotanice la liceeni. Toţi participanţii la activitate au fost de acord că nu este suficient să vorbim despre pericolul consumului de droguri, nu e destul să dăm informaţii în legătură cu acestea, poate nu este suficient nici măcar să arătăm ce consecinţe poate avea consumul de substanţe. E extrem de important să oferim alternative, să arătăm că se poate face şi altceva, că tinerii se implică (chiar cu succes) în alte activităţi, care le colorează viaţa cu adevărat.
S-au împărţit pliante informative despre consumul de substanţe etnobotanice, s-a vorbit elevilor despre prevenirea traficului şi consumului de droguri/substanţe etnobotanice, s-a prezentat un filmuleţ cu activităţile de prevenire desfăşurate până acum (de la ecologizare până la acte de caritate – ex. „Banca de alimente”). Activitatea s-a încheiat cu un cântec cu mesajul ,,Nu te droga!’’, interpretat de elevele Teutişan Cristina şi Frăsincar Renata de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean. Mesajul zilei „Noi v-am prevenit, voi decideţi”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5