Laser eminescian

Mihai Eminescu a fost declarat „nebun” la ordinele serviciilor secrete ale Austro-Ungariei!

Moto: „Trăind în cercul vostru strâmt…” (M. Eminescu)

O altă zi naţională a românilor pe lângă 15 Ianuarie, 1 Decembrie, 9 Mai – 15 Iunie! Avem în faţă cartea prof. univ. Nicolae Georgescu, „Boala şi moartea lui Mihai Eminescu”, o carte ce ar trebui inclusă în manualele şcolare şi universitare, fiindcă repune adevărul în picioare, privitor la „boala” şi moartea Poetului Naţional. Eminescu, încă din timpul vieţii, era considerat un geniu şi era iubit ca poet, dar mai puţin ca ziarist incomod, ferm şi apărător al românismului de către politicieni. Articolele sale virulente şi pline de adevăr istoric şi naţional deranjau Casa Regală a României şi guvernanţii. Fiind redactor-şef la ziarul „Timpul” al Partidului Conservator, Mihai Eminescu scria acid şi critic la adresa guvernanţilor corupţi şi a trădării naţionale de către „grecotei” şi „bulgăroi cu ceafa groasă”. În poema „Doina”, „De la Nistru pân’ la Tisa/ Tot românul plânsu-mi-s-a/ Că nu mai poate străbate/ De-atâta străinătate”… cu adresă directă la guvernul Rusiei ţariste, ce alături de Austro-Ungaria, sugeau avuţiile naţiei române, sărăcind-o şi îndatorând-o! S-o spunem pe cea dreaptă, Mihai Eminescu a fost un patriot, un român adevărat, un naţionalist ce visa la România Mare, la Dacia Mare, la Imperiul lui Burebista, lucru ce a deranjat vecinii şi marile puteri din epocă, în special, serviciile lor secrete! S-a iscat şi urzit astfel un complot trans-naţional, european, al serviciilor secrete austro-ungare şi ruseşti, de ostracizare şi izolare, declarându-l „nebun” pe Geniul Carpaţilor şi unul din conducătorii Societăţii Carpaţi, ce milita pentru România Mare, reîntregită cu Bucovina şi Basarabia!

Vi-l închipuiţi pe poet umblând cu un pistol asupra sa, el având intenţia să-l suprime pe regele Carol I? Societatea Carpaţi a fost înfiinţată în 1882. S-au creat depozite secrete de arme, studenţi ardeleni ce trebuiau să facă atmosferă unionistă în opinia românească.

În acţiuni de gherilă spirituală nr. 1 era redactorul şef al celui mai important ziar, „Timpul”, Poetul Naţional, respectat şi iubit de români, Mihai Eminescu, dar urât de politicienii vânduşi de străinii din Casa Regală a României şi din Guvern. Conducerea Societăţii secrete Carpaţi a fost arestată şi condamnată prin proces public, cu excepţia Poetului Naţional, Mihai Eminescu, de care poliţia nu se putea apropia din cauza uriaşei popularităţi.

Prin acţiuni speciale, serviciile secrete austro-ungare, ruseşti şi se putea altfel, româneşti, s-a încercat şi s-a reuşit eliminarea din viaţa socială şi publică a lui Mihai Eminescu, el fiind declarat „nebun”, atenţie însă, fără să fie şi ucis tot de un agent al serviciilor secrete austriece în ospiciu. P.P. Carp – politician de vază, aflat la Viena, spre a definitiva tratatul secret cu Austro-Ungaria, îl ruga pe Titu Maiorescu, citez: „să-l potolească pe Eminescu”.

Mai devreme sau mai târziu, adevărul, iată, iese la lumină!

Junimiştii, prin Titu Maiorescu şi Petre Carp, au înţeles importanţa semnării tratatului cu Austro-Ungaria, Italia şi Germania şi, cu eliminarea lui Mihai Eminescu.

Tratatul a fost semnat în 1883. Aderând la acest tratat, guvernanţii de pe Dâmboviţa trebuiau să aplice politica Austro-Ungariei, în această regiune a Europei. România nu-şi mai putea exercita interesele legitime privitoare la Ardeal. Eminescu deranja în special prin articolele sale din ziarul „Timpul”, împotriva alianţei dintre Bucureşti şi asupritorii austro-ungari ai Ardealului. Câţi dintre români ştiu că Germania şi Austro-Ungaria au rupt legăturile diplomatice pentru 48 de ore cu România, pentru a forţa eliminarea lui M. Eminescu din viaţa publică, declarându-l „nebun”, fiind ridicat de Agie, de Poliţie şi nu de serviciile medicale, şi cu ajutorul ex-soţiei lui Slavici, agent austro-ungar, de la baia publică Mitrasewschi. Poetul Naţional, perfect sănătos fizic şi mintal, este internat la ospiciu, de către poliţia guvernului şi a regelui străin Carol I, unde scrie poeme, ce dovedesc starea de raţiune şi talentul uriaşe. Dar gura ziaristului naţionalist trebuia închisă pe vecie! Astfel, că la ospiciu, un agent al serviciilor austriece, Petrache Poenaru, îl ucide pe poetul perfect normal şi sănătos, lovindu-l cu o cărămidă în cap. La toată acestă înscenare cu „nebunia” lui Eminescu, au fost complici regele Carol I, P. Carp, Titu Maiorescu. La autopsia efectuată de celebrul viitor savant, dr. Gh. Marinescu, s-a dovedit că Poetul Naţional nu suferise nici de un presupus sifilis parental, pentru care fusese otrăvit lent cu infecţii cu mercur de către un medic evreu! Acesta e adevărul, ce reiese din Dosarele serviciilor secrete austro-ungare, române, şi desecretizate azi!!!

Eminescu a fost victima unui complot trans-naţional al serviciilor secrete.

Comentarii

02/03/24 09:31
Păun Daniela

Mulțumesc pentru aceste crunte adevăruri neștiute sau nespuse, pe care le aflu de-abia acum. Aceste adevăruri despre adevărații patrioti și trădători de tara ar trebui să scrie în cărțile școlare de istorie.

02/03/24 15:04
Rus Augustin

Totdeauna, oamenii incomozi, au avut aceeași soartă, au fost înlăturați brutal de inși „vânduți”, care după exemplul biblic al lui Iuda, au acționat la o comandă venită din partea unor forțe oculte.
„Omul total al culturii românești” a avut și el aceeași soartă, un păcat care se răsfrânge asupra generațiilor viitoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5