Ministerul Transporturilor a alocat bani pentru continuarea lucrărilor pe DN 17 C şi DN 17 D. Peste două luni, cu trenul între Ilva Mică şi Rodna

         Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, a anunţat că patru proiecte de infrastructură rutieră şi feroviară pentru care autorităţile judeţene au solicitat sprijin guvernamental au fost soluţionate favorabil. Este vorba despre modernizarea DN 17C, DN 17D, drumul expres Turda-Halmeu şi redeschiderea tronsonului ferovial Ilva Mică – Rodna Veche.

         „Discuţiile pe proiectele de infrastructură au început încă din luna februarie cu domnul preşedinte Moldovan, referitor la obiectivele pe care ar dori să le finanţăm în judeţul Bistriţa-Năsăud. Am discutat de patru proiecte. Primele două se referă la finanţarea durmurilor naţionale 17C, 17D, cu sumele necesare pentru efectuarea lucrărilor în continuare la aceste tronsoane de drum naţional, sume care au fost alocate, şi mai mult decât atât, pentru a nu bloca la nivel central procedurile de achiziţie am descentralizat toate aceste proiecte şi toată documentaţia ce ţine de elaborarea proiectelor către DRDP Cluj, inclusiv sumele necesare pentru a finanţa lucrările în continuare pe cele două tronsoane”, a explicat ministrul Răzvan Cuc, în cadrul unei confeirnţe de presă.

         În ceea ce priveşte drumul expres Turda – Halmeu, unde este inclus şi tronsonul Dej-Bistriţa, ministrul Transporturilor a menţionat că proiectul este foarte important, pentru că drumul cuprinde patru judeţe, cu o lungime de 320 km dintre care peste 100 km în judeţul nostru.„Proiectul este prevăzut în Masterplanul de Transport. Dacă celelalte două proiecte de care am vorbit sunt finanţate de la bugetul de stat, acesta este finanţat prin fonduri europene şi luând în considerare că ne dorim foarte mult să avem o absorbţie pozitivă şi în creştere pe proiectele finanţate cu fonduri europene, am discutat şi cu domnul prim-ministru Sorin Grindeanu şi am stabilit ca drumul, deşi este prevăzut în Masterplanul de Transport începând cu 2021, să-l tragem mai aproape şi începând cu 2018 să lansăm procedurile de achiziţie pentru studiul de fezabilitate pentru acest drum expres”, a declarat ministrul Cuc.

         Nu în ultimul rând, oficialul guvernamental a dat explicaţii şi cu privire la operarea tronsonului de cale ferată dintre Ilva Mică şi Rodna Veche, care de foarte mult timp nu mai este utilizat pentru curse regulate. „Am discutat cu CFR Călători. Tronsonul de cale ferată este introdus în pachetul minim social, astăzi am demarat procedurile cu CFR Infrastructură pentru punerea în condiţii optime de circulaţie a infrastructurii feroviale şi în două luni de zile vom avea şi operatorul de stat care va efectua curse pe acest tronson”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5