Ministrul Bogdan Ivan: Tradițiile noastre au rădăcini adânci la Căianu Mic

De Rusalii, Primăria şi Consiliul Local al Comunei Căianu Mic au organizat Zilele comunei Căianu Mic, ediția a XVII-a. În ziua de Rusalii, programul pentru copii a inclus un spectacol cu mascotele Disney (Minnie, Mikey, Chase și Sky, prințese); muzică și dans, modelaj de baloane; baloane de săpun, tatuaje cu sclipici. A fost și o demonstrație de taekwondo, de promovare a acestei disciplie și a sportului, în general, în coordonarea antrenorului Marius Muti!
Concertul de muzică ușoară a fost susţinut de DJ Palage - muzică House; Ionela Guzic – muzică de petrecere; Dj Jonnessey & Aner - muzică House, by Kiss FM; Edward Sanda - muzică pop/dance, iar seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii!
A doua zi, punctul central a fost desfășurarea vechiului obicei agrar „Înstruțatul boului”, în localitățile Căianu Mic și Căianu Mare. Printre invitaţii primarului Paul Ştir, s-a aflat şi ministrul Bogdan Ivan.
"Tradițiile noastre au rădăcini adânci: Înstruțatul Boului din Căianu Mic este o ceremonie străveche, de pe vremea romanilor, combinată ulterior cu elemente creștine. Cununa din flori în formă de cruce, ajunge la final la cel mai gospodar om din comunitate. Astăzi, alături de prietenul meu Paul Știr, primarul din Căianu Mic, am participat la aceast obicei. E minunat să menținem aceste obiceiuri și să ne bucurăm împreună de ele", a spus ministrul Bogdan Ivan.
Familiile care împlinesc 50 de ani de căsătorie în acest an au primit recunoașterea comunității, fiind premiate de primarul Paul Știr. Spectacolul folcloric i-a adus în scenă pe cursanții Clubului Elevilor Beclean – Secția Canto (prof. coordonator Daniel Rațiu) - Alina Maria Mureşan şi Daria Maria Rus, Ansamblul Folcloric „Roua Țibleșului” din Căianu Mic (coregraf Adrian Pașcu); cursanți ai Școlii de Arte Bistrița – Secția Canto -Isabela Maria Retegan; Giulia Daiana Vidican; Cristina Maria Țermure; Ana Roxana Pop; Marius Dolha. Aplauze și aprecieri au fost pentru interpreții Cosmina Cucură; Ana-Maria Tomoioagă și Bogdan Berbecar; Ceterașii de la Gherla și Raul Oltean, recitalul îndrăgitei Paula Hriscu încununând o nouă ediție de poveste a Zilelor comunei Căianu Mic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5