Mircea Hoţoleanu este noul director general al Teraplast

Grupul Teraplast are începând cu data de 16 ianuarie 2017 un nou director general, în persoana lui Mircea Hoţoleanu. Alexandru Stânean, care a deţinut funcţia de director general interimar din 10 noiembrie 2014, va coordona începand de anul acesta activităţile de export ale Grupului Teraplast. Mircea Hoţoleanu s-a alăturat echipei Grupului în octombrie 2016 când a fost numit membru în Consiliului de Administratţe al Teraplast, funcţie pe care o va păstra şi în continuare, anunţă Teraplast, pe site-ul propriu.

Mircea Hoţoleanu are un doctorat în inginerie şi în ultimii 7 ani a deţinut funcţia de director al Centrului de Inginerie al Emerson Cluj, având o experienţă de peste 20 ani în domeniul industrial, iar în perioada 2001-2009 a deţinut funcţii de conducere în mai multe companii industriale din Finlanda. 

„În perioada următoare ne vom concentra cu preponderenţă pe dezvoltarea de noi produse şi pe creşterea calităţii produselor existente. Avem un centru de cercetare şi dezvoltare care va avea o contribuţie importantă în noua strategie şi în plus, Grupul Teraplast dispune de facilităţi tehnologice moderne care pot susţine dezvoltările vizate în următorii ani. Teraplast are de îndeplinit angajamente luate în faţa acţionarilor şi am încredere că împreună cu echipa pe care o voi conduce vom avea rezultatele pe care ni le propunem”, declară Mircea Hoţoleanu, director general Teraplast, într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

O componenta importantă a strategiei de business a Grupului Teraplast este dezvoltarea exporturilor. În acest context, Grupul a creat funcţia de director export care va fi coordonată de Alexandru Stânean. "În ultimii trei ani, Grupul Teraplast şi-a dezvoltat constant prezenţa pe pieţele externe, astfel că în primele nouă luni din 2016 acest indicator reprezintă peste 20% din cifra de afaceri consolidată. În 2017 ne propunem ca exporturile să ajungă la 25% din cifra de afaceri a Grupului Teraplast”, menţionează noul director export Teraplast. 

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara Plastsistem, subsidiara Teraglass (începând cu aprilie 2015, anterior activitatea Teraglass fiind organizată ca o linie de business a companiei Teraplast), subsidiara Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016) şi Politub (entitate controlată în comun). 

Grupul Teraplast a realizat în primele nouă luni din 2016 o cifră de afaceri consolidată de 310,9 mil. lei în creştere cu 9,96% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, evoluţie susţinută de contextul favorabil al pieţei interne, în prima parte a anului, şi de creşterea livrărilor pe piaţa externă. În primele nouă luni din 2016, exporturile Grupului Teraplast au crescut cu aproximativ 28% faţă de perioada similară din 2015. Grupul Teraplast exportă în Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia şi Belgia. 

Comentarii

17/01/17 12:56
Vizitator

Hoțoleanu”- nume predestinat pentru cei care au tentatia (si posibilitatea) de a baga mana in visteria statului. Speram sa fie doar o coincidenta de nume si sa nu devina un renume in cazul noului director de la Teraplast.

31/01/17 08:36
Alt vizitator

@Vizitator. Te inseli amarnic. Am lucrat cu si pentru acest om; un om de 1 milion de puncte !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5