MIRON DUCA LA GALERIA ”CASA CU LEI” !

Alexandru Cristian Miloș

Galeriile de artă ”Casa cu Lei” din Bistrița – aflată sub egida Centrului Municipal de Cultură ”George Coșbuc” a găzduit, miercuri, 6 mai – vernisajul – Retrospectivei de pictură – MIRON DUCA – cu lucrări – tablouri din diferite perioade de creație – din colecția particulară a domnului Florin Coșoiu.
Lume multă și de bună calitate intelectuală – au ținut să onoreze cu prezența – această deschidere a – Retrospectivei de pictură – a unui important pictor român contemporan, originar din județul Arad și care trăiește cu familia- soția Rodica – de o viață în Bistrița, lucrând la Complexul Muzeal B-N. I s-au editat numeroase albume de artă – cu lucrările sale.
Să remarcăm că pictorul Miron Duca – a primit în anul 1993 ă Premiul UAP – național pentru pictură acordat pentru cel mai bun pictor din România - în acel an.
El a avut numeroase expoziții în Bistrița – ca membru al UAP, în țară și în străinătate – lucrările tablourile sale aflându-se în colecții particulare în diverse țări din Europa., Critici de artă și pictori importanți ai Romîniei au făcut aprecieri ale picturii lui Miron Duca. Miron Duca este un inovator ce practică stilul abstract al artei picturale.
Au opinat și au fost prezenți la vernisaj – directorul Centrului Municipal de Cultură ”George Coșbuc” prof.dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Județean pentru Cultură B-N dr. Gavril Țărmure, directorul Direcției pentru Cultură Culte și Patrimoniu – dr. Alexandru Uiuiu, istoricul de artă – Vasile Duda, colecționarul – artist fotograf Florin Coșoiu și pictorul aniversat prin Retrospectiva de pictură.
Un regal al picturii de înaltă ținută valorică și spirituală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5