Maestrul Miron Duca, prezent pe simeze cu valoroase şi apreciate lucrări din demersul lui creativ

Un nume de referinţă în frumoasa şi fascinanta lume a culorilor, a compoziţiei, a creativităţii, un etalon şi un punct de comparaţie în galeria celebrilor artişti plastici contemporani este şi maestrul Miron Duca, din Bistriţa, un profesionist desăvârşit, dar un om modest, cu mult bun simţ, tăcut de felul lui, dar care ştie să fie un bun prieten, respectat şi respectabil.
Din multitudinea de expoziţii merită să scoatem în evidenţă şi pe aceea organizată la „Casa cu Lei” unde „mâna şi pensula de aur” a artistului plastic Miron ne dezvăluie, cu prisosinţă, demersul lui creativ din ultimii 32 ani de creaţie intensă şi valoroasă.
Lucrările din expoziţia „Colecţiei Coşoiu” reprezintă acest demers de-a lungul anilor, ele simbolizând oarecum ciclurile abordate de maestru în cadrul unei etape cuprinzând anii 1980-2012.
Reprezentative, în această minunată şi superbă expoziţie, sunt valoroasele tablouri care fac parte din ciclurile creatorului de frumos, constând în peisaje, fântâni, cascade, ploi de stele, cărări cu ciuperci etc., şi lucrări gestualiste.
Lucrările colecţiei reprezintă un periplu al călătoriilor artistului plastic profesionist, Miron, împreună cu Florin, de-a lungul anilor, în tabere de pictură în România, cât şi lucrări ale maestrului din cadrul expoziţiilor lui Miron organizate în Austria, cu o frecvenţă deosebită a expoziţiilor din Ungaria, la Miskolc.
Prietenia dintre cei doi s-a relevat şi în apetitul cultural al lui Florin Coşoiu pentru frumos şi valoros.
Sperăm şi avem cetitudinea că maestrul Miron Duca „va cuceri” lumea picturii din România cu lucrările deosebite elaborate şi premiate, fapt confirmat şi de participarea la Bienala de la Chişinău, la Art Safari Târg Internaţional de Artă de la Bucureşti şi cu diverse propuneri de participare la alte manifestări, expoziţii etc., în ţară şi inclusiv străinătate.
Un om, un pictor, o valoare care îţi oferă ochilor, sufletului şi inimii o bucurie, încântare, linişte, meditaţie, o punte peste arc de timp a ceea ce înseamnă adevărata artă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5