Prezent în „Forma” Portofoliu pentru consacratul şi valorosul artist plastic – Miron Duca

Ne-am obişnuit ca unele din valorile judeţului în arta plastică să fie prezente în expoziţii interne şi internaţionale, să fie prezentaţi în reviste şi ziare de specialitate, să organizeze expoziţii unde critica de specialitate îşi spune cuvântul asupra valorii artistului şi operei.
Iată că un artist plastic, reprezentativ pentru judeţul nostru, ţară şi nu numai, pictorul de mare valoare şi fineţe, MIRON DUCA, este prezent şi în revista de artă „FORMA” nr. 9, din 2012, editată de Filiala Deva a U.A.P., având editor coordonator pe TORINO BOCANICIU, preşedinte – CĂTĂLIN DRAGOMIR şi consilier editorial pe DAN CÂMPEANU, unde maestrul picturii are rezervat un generos spaţiu la rubrica „Portofoliu” – CREPUSCUL VERSUS ALEATORIU, fiind prezentat, cu lux de amănunte de către PAVEL ŞUŞARĂ, care scoate în relief calităţile şi valoarea deosebită a tablourilor.
Miron Duca este un „neastâmpărat şi neobosit” în a reda realitatea şi personaje în diferite ipostaze, iar revista îl onorează cu prezenţa a şase tablouri, adevărate opere de artă pentru care merită felicitările noastre şi-i urăm „Miroane, nu uita, eşti şi trebuie să rămâi o valoare!”
Redăm, în continuare, aprecierile făcute de PAVEL ŞUŞARĂ la adresa maestrului cu „pensula de aur” şi gândirea profundă:
„În pictura lui Miron Duca se întâlnesc două personaje şi nenumărate ipostaze ale unei realităţi latente care aspiră la o existenţă determinată. Personajele sunt complementare, vin din universuri diferite, se luptă surd, apoi se observă cu suspiciune şi sfârşesc prin a se împăca într-o expresie comună. Primul este o făptură agitată, lumea sa, asemenea unei galaxii expiate, a explodat demult şi acum, cu o urgenţă ultimativă, îşi administrează puzderia de schije, de fragmente amorfe, de cristaluri translucide şi de pulberi strălucitoare”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5