Misiuni ale polițiștilor din Bistrița-Năsăud! Amenzi, permise suspendate, certificate de înmatriculare retrase

Comunicat de presă
n acest sfârșit de săptămână, polițiștii din Bistrița-Năsăud au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere, dar și în contextul unor manifestări și evenimente publice.
 
Acțiunile au vizat creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație, fiind folosite aparatele radar din dotare și efectuate testări cu aparatele etilotest și drugtest.
 
La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Bistrița–Năsăud, Biroul Rutier și Compartimentul Rutier Beclean împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au organizat și desfășurat o acțiune comună, pe Drumul Național 17, pentru respectarea regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor.
 
Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunii, au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, dintre care 48 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și reținute 23 de permise de conducere, dintre care 21 pentru viteză, unul pentru depășire neregulamentară și unul pentru neacordare prioritate vehicule.
 
La data de 27 aprilie a.c., în intervalul 01.00-04.00, polițiști din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, Biroul de Ordine Publică, Biroul de Investigații Criminale și Biroul Rutier, precum și efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și din cadrul Poliției Locale a Municipiului Bistrița, au acționat în municipiului Bistrița pe linia prevenirii şi combaterii traficului și consumului de droguri, a infracțiunilor cu violență și la regimul rutier. În acest context, în zona unor localuri publice din Bistrița, au fost efectuate controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.730 de lei.
 
În perioada 26-27 aprilie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au desfășurat acțiuni similare, fiind legitimate în filtrele organizate peste 100 de persoane. Pentru neregulile constatate au aplicat 80 de sancțiuni la regimul rutier, în cuantum de peste 12.500 de lei, au reținut 2 permise de conducere și un certificat de înmatriculare și au depistat un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul în cauză, în vârstă de 25 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cadrul acțiunilor desfășurate, la data de 27 aprilie a.c., polițiștii din Năsăud s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Vizat de comiterea faptelor este un tânăr de 23 de ani din Năsăud care, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Năsăud a acroșat trei autoturisme parcate. În urma verificărilor s-a constatat că acesta are reținut permisul de conducere, iar rezultatul testării etilotest a fost 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Totodată, polițiștii care acționează în mediul rural, în cadrul secțiilor de poliție rurală au organizat și desfășurat filtre și acțiuni în sistem integrat care au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor săvârșite cu violență, a consumului de droguri, dar și la regimul rutier.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale aplicate în valoare totală de 2.810 lei, au reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare. De asemenea, în Lechința, au depistat în flagrant delict, un bărbat de 64 de ani din Lechința care conducea un autoturism, deși consumase alcool. În cazul bărbatului, rezultatul testării etilotest a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice și s-a întocmit dosar penal.
 
Pentru neregulile constatate în cadrul filtrelor rutiere organizate în noaptea de 27/28 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au aplicat sancțiuni în cuantum de  2.475 de lei și au retras un certificat de înmatriculare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5