Mitropolitul Andrei, alături de clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud la conferința preoțească de primăvară

La Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, luni, 22 mai 2023, clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit la Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din proximitatea Centrului Misionar de Tineret, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a prefectului județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, și a primarului orașului Sîngeorz-Băi, Cătălin Bota.
Apoi, în sala de evenimente a Centrului, Părintele Mitropolit Andrei a prezidat lucrările conferinței, le-a adresat clericilor un cuvânt de învățătură și a prezentat tema omagială a anului 2023, proclamat ca „An omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.
Invitatul permanent al conferințelor de primăvară din anul acesta, pr. conf. univ. dr. Ioan Bizău, cadru universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a susţinut o prelegere pe tema „Bătrânețea și bătrânii în viața Bisericii. Lecția pedagogiei eclesiale”, în contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Conferința semestrială s-a încheiat cu câteva îndemnuri pastorale făcute de Mitropolitul Andrei, precum și cu luări de cuvânt din partea preoților prezenți, în frunte cu protopopul de Năsăud, preotul Ioan Dâmbu, care a făcut anunțuri de ordin administrativ și pastoral.
La final, Părintele Mitropolit Andrei le-a dăruit tuturor celor prezenți cartea „Cuvintele bătrânilor” de Părintele Dionysios Tatsis, apărută la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului, fiind tradusă din limba franceză de Înaltpreasfinția Sa.
 
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Protopopiatul Năsăud

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5