Mitropolitul Andrei a binecuvântat noua biserică de la Parva. Pr. Florin Nalaţ, ridicat la rangul de iconom stavrofor. Ordinul Sf.Martiri Năsăudeni, pentru primarul Ioan Strugari

Părintele Mitropolit Andrei a binecuvântat, după slujba de la Mănăsirea Rebra-Parva, noua biserică din localitatea Parva, cu hramul Nașterea Maicii Domnului”.

„Evenimentul a avut loc la șapte ani de la punerea pietrei de temelie, tot în ziua pomenirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel. În prezent, locașul de cult construit în stil bizantin este pegătit pentru pictare. Comunitatea parohială este păstorită de preotul paroh Florin Nalaț, care a fost ridicat de IPS Andrei la rangul de iconom stavrofor, cu dreptul de a purta brâu roșu și Cruce pectorală. Au primit diplome si distincții mai multi ctitori ai bisericii: primarul localității și membrii consiliului parohial”,  scrie Radio Renaşterea.

La acest eveniment al comunităţii,primarul Ioan Strugari i-a avut ca invitaţi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, primarii Ioan Pop (Leşu) şi Ioan Pavelea (Coşbuc), dar şi o delegaţie, condusă de 2 primari, din Republica Moldova.

Vreau să îl felicit pe părintele Florin Nalaț pentru munca, credința și grija față de biserică și față de credincioșii din comună. În semn de cinste și respect pentru reușita de a ridica o biserică nou construită,  a primit titlul onorific de Iconom Stavrofor.

De asemenea, multe felicitări și domnului primar Ioan Strugari care, datorită implicării și devotamentului față de comunitatea de credincioși din comuna Parva, a primit din partea ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni”, declară preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5