Mitropolitul Andrei, în Bucovina. Ministrul Bogdan Ivan, Cetățean de onoare al comunei natale, Poiana Stampei! Nicolae Gâvan, distins cu Ordinul Crucea Bucovinei

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, Bogdan Ivan - ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, primarul comunei Tiha Bârgăului - Vasile Șut, managerul SCJU Bistrița - Gabriel Lazany au participat duminică la sfințirea bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din comuna Poiana Stampei, județul Suceava, și la Sfânta Liturghie oficiate astăzi de către un sobor de arhierei, din care au făcut parte: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Veniamin Goreanul, Episcopul Basarabiei de Sud și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
"𝐎𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐜𝐮 𝐟𝐫𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐃𝐮𝐦𝐧𝐞𝐳𝐞𝐮 𝐬̦𝐢 𝐫𝐮𝐬̦𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢. Aceste cuvinte le-am învățat în primii ani ai copilăriei mele, de la bunica mea Ileana, în Poiana Stampei, Bucovina. Să spun “bună ziua!” și “mulțumesc!”, să stau demn în fața oricui și să nu plec capul decât în fața lui Dumnezeu sau a unui om care are nevoie de ajutor.
Carpații sunt cei care au unit românii de sute de ani. Au făcut-o și astăzi, când biserica Sf. Arh. Mihail și Gavriil a fost sfințită de ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, ÎPS Teodosie, PS Damaschin Dorneanul și PS Beniamin Basarabeanul, într-o comuniune a credincioșilor din Ardeal și Bucovina!
Casa mea este Bistrița, dar amintirile frumoasei copilării de pe meleagurile Bucovinei îmi vor fi vii în inimă toată viața. Mulțumesc oamenilor buni care mi-au dat cei “7 ani de acasă” și bunului meu prieten, Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei, pentru onoarea pe care mi-a făcut-o astăzi!
Împreună cu Președintele Consiliului Județean, dl. Radu Moldovan, colegul meu deputat George Șoldan, managerul Spitalului Județean Bistrița, Gabi Lazany, primarii de pe Valea Bârgăului și Bazinul Dornelor și împreună cu mii de gospodari ne-am rugat pentru viitorul țării noastre dragi, România!
M-am bucurat de revederea cu oamenii buni de aici, care m-au dus cu gândul la versurile unui cântec românesc drag mie:
“Nu uita că ești român,
Că tatăl tău și mama ta
Bunicul și bunica ta
Te-au învățat dintotdeauna să fii bun.”, a transmis ministrul Bogdan Ivan.

"Pentru întreaga activitate și pentru toată implicarea în viața comunității din localitatea Poiana Stampei, domnul primar, Viluț Mezdrea, a primit din partea Arhiepiscopiei, ordinul Crucea Bucovinei. De asemenea domnul ministru, Bogdan Ivan Gruia, a primit diploma de Cetățean de onoare al comunei Poiana Stampei și Distincția de Onoare ,,Poarta Bucovinei”, iar constructorul bisericii, Nicolae Gâvan, ordinul Crucea Bucovinei, Distincția de Onoare ,,Poarta Bucovinei” și Diploma de Cetățean de Onoare al Comunei Poiana Stampei.
Felicitări preotului paroh, Cormoș Sorin Ilie, și domnului primar, Viluț Mezdrea, pentru grija pe care o poartă comunității și creștinilor din localitate", a declarat președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5